logo skc

  

  

 

PETAK, 3. JUN U 19.00

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan 2009. u Galeriji SKC-a i 2011.

ČETVRTAK, 30. JUN U 19.00 VELIKA SALA

VLADIMIR B. PERIĆ: ETIDE

Predstavljanje knjige; učestvuju: Đorđe Đurđević i autor

ČETVRTAK, 9. JUN U 19.00 BAŠTA SKC-a

SVETKOVINA IGRE HEKATI

Interdisciplinarni ritualni teatar

ČETVRTAK, 16. JUN U 19.00

Izložba radova studenata odseka Primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu / 1. i 2. deo

Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija izučavaju obimnu i specifičnu likovnu materiju u tri oblasti: skulptura u prostoru i arhitekturi

ČETVRTAK, 16. jun u 19.00 Studenti modula Primenjeno vajarstvo tokom studija

Lucid Dream / Kontuzija gratis

lucid_dream.jpg

 

SREDA, 7. JUL U 20.00

VELIKA SALA

instalacija i performans
autori:  Snežana Arnautović Stjepanović i Ivica Stjepanović
Kontuzija gratis je projekat koji u svojoj osnovi objedinjuje izvođenje zasnovano na fuziji dva umetnička izraza: performativnom i muzičkom. Simbiozom različitih umetničkih izraza u ovom projektu, umetnici teže ostvarivanju novog, originalnog i upečatljivog dela koje kao novostvoreni višemedijski izraz pomera granice u auditivnom i vizuelnom predstavljanju na jedinstven način.
Rad dva umetnika na ovom projektu: muzika (Ivica Stjepanović), performans i višemedijske instalacije (dr Snežana Arnautović-Stjepanović), rezultirao je delom koje prevazilazi norme konvencionalnosti i ostvaruje povezanost u savremenom umetničkom izrazu koji kao proizvod svog vremena preispituje realnost u interdisciplinarnom doživljaju i kao takav egzistira multidimenzionalno u scensko-izvođačkom prostoru.
Umetnici se bave preispitivanjem „pomerene“ realnosti u kojoj živimo praveći spojeve i razmatrajući kontradiktornosti između tradicionalnog, balkanskog, i hipermodernizma kao aktuelnog stanja svesti. 
Autori projekta su Ivica Stjepanović (kompozitor) i Snežana Arnautović-Stjepanović  (performans i instalacije). Učesnici projekta, kao performer u okviru Band Mr. Edge & Papa’s Little Helpers su Ivica Stjepanović  (vokal, kontrabas), Marija Mijatović  (vokal, perkusije), Ivan Simeunović (violina, vokal), Dragan Božić (harmonika, klavijature), Jovica Šošić (gitara, vokal),  Uroš Danilović  (bubnjevi, vokal) i Dušan Sarić  (klavir).

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account