logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO

c_alexandros_peleties.jpg

30. AVGUST - 2. SEPTEMBAR

Nakon prvih pet prolećnih izdanja, festival Todo Mundo je od prošle godine vezan za leto, te će ovogodišnje, sedmo izdanje, biti održano od 30. avgusta do 2. septembra. Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestižne prestoničke koncertne sale - Dvorani Kolarčeve zadužbine i  Studentskom kulturnom centru. Na programu su se našli kako mladi pred kojima se otvara međunarodna karijera, tako i zvezde ovog popularnog muzičkog žanra, sa brojnim izdanjima i priznanjima.
Na otvaranju u popularnom Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje sevdaha.
Na festivalu će prvi put u Srbiji nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja. Jedan drugi trio dolazi sa Kipra - Monsieur Doumani, sastav kome se posle izvanrednog novog albuma Angathin sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u njihovom gustom rasporedu. Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane - King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album 1000 Can Die, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među više od 50 bendova.
Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga beogradski kvartet Naked će, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar i njenog novog međunarodnog projekta, konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije. Na festivalu Todo Mundo oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.
Video: Barmer Boys https://www.youtube.com/watch?v=tD2t9s7v71I
King Ayisoba  https://www.youtube.com/watch?v=TLHe-Q0iLlg

Program u SKC-u:

petak, 31. avgust u 20.30 velika sala

Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)

Naked (Srbija)

subota, 1. septembar u 20.30 velika sala

Institute (Srbija)

Barmer Boys (Indija)

nedelja, 2. septembar u 20.30 velika sala

Monsieur Doumani (Kipar)

King Ayisoba (Gana)

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account