logo skc

  

 

DO 10. JANUARA

JUGOSLAV VLAHOVIĆ: LAKI - 44 stripa u 4 slike o Srećnom čoveku

„Srećan čovek - Lucky man“ bila je tema međunarodnog konkursa karikature Muzeja moderne umetnosti u Surgutu u Sibiru, Rusija, 2011. godine, na kojem je Jugoslav Vlahović dobio 1. nagradu i bio gost festivala.

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

FORMA B

PETAK 18 – 28. FEBRUAR

PETAK 18 – 28. FEBRUAR CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA izložba radova

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA

TELO U FOKUSU

U okviru projekta „Telo u fokusu“, biće predstavljeni radovi studenata III godine osnovnih studija, kao i I i II godine master studija Instituta za umetničku igru koji su nastali na predmetima: instalacije i performans, media lab - konceptualna umetnost i koncepcija umetničkog dela, koje vodi prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović.

PETAK, 25. FEBRUAR U 18.00 VELIKA SALA predstavljanje radova studenata

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA

Miloš Topalović, klavir

Trenutno je student četvrte godine osnovnih studija Univerziteta „Anton Brukner“ u Lincu (Austrija) u klasi prof. Olega Marševa. Nastupao je na brojnim takmičenjima na kojima je ostvario više od 20 nagrada.

PONEDELjAK, 21. FEBRUAR U 19.00 VELIKA SALA program: Betoven Sonata op

WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO POJAČANO IZDANjE

WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO POJAČANO IZDANjE

29. SEPTEMBAR - 3. OKTOBAR

Mađarska scena je u fokusu osmog izdanja beogradskog World Music festivala.
Jedan od rastućih trendova muzičke scene u Srbiji jesu festivali kojima je glavni adut world music. Sve više niču, u raznim krajevima zemlje. Festival Todo Mundo će u svom osmom izdanju, u tri sale u Beogradu tokom pet dana imati devet koncerata, a pored toga biće organizovana i predavanja.
Ove godine Todo Mundo u fokusu ima mađarsku muzičku scenu. Predstaviće nam se dva sjajna benda: Magos, koji neguje mađarsku tradicionalnu muziku Transilvanije i čini važan deo Táncház scene, i Babra, mladi sastav okrenut južnoslovenskoj tradiciji, koji na sjajan način nastavlja ono što je započeo Ansambl Vujičić. Tu nije kraj. Virtuozni violinista Lajko Feliks, Mađar rodom iz Srbije, prvi put će u Beogradu nastupiti sa svojim novim trijom. Njihov koncert u Dvorani Kolarčeve zadužbine biće deo uzbudljive večeri otvaranja jer će pre njih nastupiti Pjevačka družina Svetlane Spajić, čiji novi album tradicionalnih pesama očekujemo uskoro.
Ovogodišnje izdanje karakteriše i prisustvo iskusnih muzičara iz regiona. Dva dua su posebnu pažnju skrenula svežim debi albumima, što je bio snažan povod za poziv na festival Todo Mundo. Duo svetski priznate harmonikašice Merime Ključo i pevačice moćnog glasa Jelene Milušić nastupiće na zatvaranju, a norveški duo Daniel Lazar i Almir Mešković samo je po mestu osnivanja i rada norveški, dok je njihova muzika sa Balkana, odakle obojica potiču.
Iz nešto daljih krajeva Evrope dolaze grupe i umetnici koji deluju dugi niz godina, i čiji su se prošlogodišnji albumi našli na vrhovima top lista: španska Viguela, koja će nastupiti u Studiju 6 Radio Beograda, kao i jermensko-turski Vardan Hovanissian & Emre Gultekin, koji svojim postojanjem pokazuje da muzika ne priznaje granice.
Među predstavnicima beogradske muzičke scene možemo da očekujemo grupu Shira U’tfila, čije izvođenje sefardske muzike ima sve više poklonika u Srbiji i Evropi.
Festival Todo Mundo podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Collegium Hungaricum, Halmos Béla Program, RTS, Music Norway.

 

PROGRAM FESTIVALA U SKC-u:

PONEDELjAK, 30. SEPTEMBAR U 20.00 VELIKA SALA
Vardan Hovanissian & Emre (Jermenija/Turska)
Magos (Mađarska)


SREDA, 2. OKTOBAR U 20.00 VELIKA SALA
Daniel Lazar & Almir Mešković (Mađarska/BiH/Srb)
Babra (Mađarska)


ČETVRTAK, 3. OKTOBAR U 20.00 VELIKA SALA
Merima Ključo & Jelena Milušić (BiH)
Shira U’tfila (Srb)

 WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO POJAČANO IZDANjE  WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO POJAČANO IZDANjE  WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO POJAČANO IZDANjE

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account