logo skc

  

 

NOĆ MUZEJA

noc-muzeja-2015.jpg

 

SUBOTA, 16. MAJ 2015. 17.00 – 01.00

SVI PROSTORI

U Noći muzeja predstavljamo vam najbolje studente svih umetničkih fakulteta – mlade kompozitore, izvođače, slikare, vajare, grafičare, kostimografe, dizajnere, fotografe, glumce, pozorišne i filmske reditelje, ali i višemedijske umetnike, studente Interdisciplinarnih studija.
Svi oni se u Noći muzeja okupljaju u SKC-u i specijalno za ovu priliku pripremaju raznovrsne radionice kroz koje će se družiti sa posetiocima.

 

vizura-vremena

17.00 - 01.00

MALA SALA

 

Izložba VIZURA VREMENA

Deo završne faze istraživanja za potrebe izrade doktorskog umetničkog projekta VREME IZLAZA / A TIME OF EXIT, Dušana Nađevića

Predmet izložbe, zasnovan je na ideji zamišljenog putovanja kroz vremensku dimenziju, na pokušaju da zavirimo u deo prošlosti i sagledamo pojedine segmente, detalje, događanja. Radi se i o multiekranskom digitalnom filmu, u kome su, u glavnom, velikom ekranu prikazani kadrovi sadašnjosti, a u malom, pokretnom ekranu, su kadrovi istog prostora, ali u drugom vremenu, u prošlosti, gde je slika u untrašnjem ekranu u najvećem broju slučajeva pokretna, na primer video snimci ili animirani segmenti koji mogu da asociraju i na buduće vreme. Na izložbi će biti prikazani i segmetni pojedinih radova koji su uticali na razvoj ideje doktorskog umetničkog projekta, film Premotaj (Rewind), vremenski kalendar,...

Autor: Dušan Nađević

 

18.00 – 00.00 SREĆNA GALERIJA

 

Dragan Paunović, STRIP I ILUSTRACIJA

izložba radova / screening

20.00 – 23.00 Happy centar

 

Dragan Paunović, ART & ILLUSTRATION – LIVE SESSION

Javno, pokazno izvođenje rada / način nastanka ilustracije / video monitoring
Dragan Paunović (Majdanpek, 1981), slikar, strip autor i ilustrator. Diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagao na više grupnih i samostalnih izložbi. Objavio je strip album „Družina Dardaneli“ (System comics, Beograd, 2011) po scenariju Pavla Zelića, kao i adaptaciju bestselera Dejana Stojiljkovića „Konstantinovo raskršće“ (System comics, Beograd, 2012–13), za koju je Stojiljković napisao scenario. Aktivan je i na polju ilustrovanja knjiga i muzičkih izdanja.

od 18.00

VELIKA SALA

 

Postavka studenata višemedijske i digitalne umetnosti

od 18.00

GALERIJA SKC

Zajednička izložba FLU i FPU

od 18.00

MALA SALA

Putovanje kroz Festum iza kulisa

zajednička postavka svih studenata UU

od 18.00

NOVI PROSTOR

Transmedijska istraživanja FLU

 

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account