logo skc

  

 

Belgrade Tango Encuentro

enc.jpg

 

OD 20. DO 25. APRILA

Jedan je od najvećih internacionalnih festivala argentinskog tanga u Evropi, Beogradski tango susret (Belgrade Tango Encuentro) održava se sedmu put zaredom. O značaju koji festival ima u kulturno-turističkoj ponudi našeg glavnog grada, a i cele zemlje, govori činjenica da svake godine ovim povodom u Beograd dolazi više od 700 stranih gostiju, iz oko 50 zemalja. Broj učesnika festivala raste iz godine u godinu, pa je izvesno da će ove godine biti zabeležena rekordna posećenost.
Festival donosi pravi tango-maraton, što znači da se tokom njegovog trajanja, tango pleše neprekidno, danju i noću. Pored plesnih radionica koje vode najpoznatiji argentinski tango plesači, velikih plesnih večeri – milongi, učesnici festivala mogu da plešu i tokom dana, kao i na “after party” milongama.
Za vreme festivala, posetioci mogu da uživaju u enterijerima posebno uređenim za ovaj događaj, tango kafeu, predavanjima o tango kulturi i muzici, kao i u izložbi poznatih brendova iz sveta tango mode. Večernje milonge svake godine okupe oko 1000 plesača i plesačica iz celog sveta koji su svedoci spektakularnih nastupa najvećih tango umetnika današnjice.
Uz velike plesne večeri i radionice, Studentski kulturni centar biće domaćin i besplatnih događaja otvorenih za javnost.

 Belgrade Tango Encuentro  Belgrade Tango Encuentro  Belgrade Tango Encuentro
 Belgrade Tango Encuentro  Belgrade Tango Encuentro  

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account