logo skc

  

 
hostgator coupon codes

Jasna Višnjić: Nigdina

20191226_133018.jpg

ČETVRTAK, 28. MAJ - 15. JUN  GALERIJA SKC

otvaranje izložba slika
Svet prirode, ovde neodvojiv od sveta kulture, označen je predstavom vode, Talesove prastvari od koje sve postaje, i vazduha (nebesa), takođe arhepočetka života. Kroz priču o večnosti tih praelemenata Postanja i bića koje, poput prikazanih kitova i sabljarki začuđenih bezrazložnošću svog pojavljivanja, more izbacuje na obalu, izranja misao o božanskoj suštini sveta.
Idejno polazište ovog ciklusa jeste potraga za tajnom Stvaranja. Preko pojava u prirodi, osećanja, muzike kao univerzalnog jezika, i tekovina drevnih civilizacija, Jasna Višnjić vodi nas kroz koloritne nijanse, pažljivo stilski ukomponovane u celovit likovni narativ. Dominacija tonova plave boje na ovim radovima, poput Zemlje viđene iz svemira, uvode nas u tajnovitost nepojamne Prirode i neizrecivost čovekovog bića.
U ovim radovima čovekova dela i dela Prirode nisu međusobno suprotstavljena. Ona se dopunjuju, kako oblikom i bojom, tako i samom emocijom koja u posmatraču izaziva slobodno prožimanje oblika i linija. Plava boja uvlači nas u imaginarni svet likovnog kompozicijskog konstrukta koji nam dopušta da sami upišemo značenje, na neki način dovršimo misao i, kao posmatrači, postanemo učesnici u procesu stvaranja.
Jasna Višnjić rođena je 1976. godine u Beogradu. Završila je Školu za dizajn i diplomirala na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Beogradu, Ofenburgu (Nemačka), Puli, Temišvaru, Budimpešti, Dominikanskoj Republici i Amsterdamu.
Učesnica je međunarodnih i domaćih likovnih kolonija. U statusu je samostalnog umetnika i član je ULUS-a. Živi i stvara u Beogradu, vodi likovni atelje za decu i odrasle.

 

 NIGDINA  NIGDINA  NIGDINA
 NIGDINA  NIGDINA  NIGDINA
 NIGDINA  NIGDINA  

Pin It

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd