logo skc

АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

Slavko Bogdanović - Inventar discernacije

c_350_300_16777215_00_slike_19_04_slavko_bogdanovic_12_april_filmforum_1.jpg

PETAK, 10. MAJ U 19.00 VELIKA SALA
razgovor o načinima čitanja radova predstavljenih u monografiji

Učestvuju: dr Miško Šuvaković, dr Svetlana Rajičić Perić i Slavko Bogdanović; moderator: Stevan Vuković
Monografska publikacija o radu Slavka Bogdanovića, koja se pred kraj prethodne godine pojavila u izdanju Orion Arta i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, biće polazna tačka za razgovor koji ima za cilj da okupi istoričare i teoretičare umetnosti, istoričare književnosti i druge proučavaoce tekstualizma i alternativne kulture sedamdesetih godina prošlog veka.
U polju određenom nasleđem fluksusa i konceptualne umetnosti, Bogdanović je samostalno, i u saradnji sa drugim umetnicima proizveo mnoštvo tekstualnih (u dijapazonu od pesama do scenarija za film), vizuelnih i performativnih radova koji su ispitivali ujedno granice mogućnosti manipulacije tim medijima i dovođenja u pitanje autorskog subjekta koji te manipulacije vrši. U knjizi pod nazivom „Inventar discernacije“ ti radovi su reprodukovani u onoj meri u kojoj je to uopšte u knjizi moguće, uz svu dostupnu dokumentaciju o kontekstima u kojima su nastajali i procesima koji su do njih doveli, kao i o njihovim tumačenjima. Ponuđeni su na dalje tumačenje, istorizaciju i rekontekstualizaciju, i ovaj razgovor je neka vrsta odgovora na tu ponudu.

 Slavko Bogdanović - Inventar discernacije  Slavko Bogdanović - Inventar discernacije  Slavko Bogdanović - Inventar discernacije

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account