logo skc

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

Lucid Dream / Kontuzija gratis

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2015_06-07_lucid_dream.jpg

 

SREDA, 7. JUL U 20.00

VELIKA SALA

instalacija i performans
autori:  Snežana Arnautović Stjepanović i Ivica Stjepanović
Kontuzija gratis je projekat koji u svojoj osnovi objedinjuje izvođenje zasnovano na fuziji dva umetnička izraza: performativnom i muzičkom. Simbiozom različitih umetničkih izraza u ovom projektu, umetnici teže ostvarivanju novog, originalnog i upečatljivog dela koje kao novostvoreni višemedijski izraz pomera granice u auditivnom i vizuelnom predstavljanju na jedinstven način.
Rad dva umetnika na ovom projektu: muzika (Ivica Stjepanović), performans i višemedijske instalacije (dr Snežana Arnautović-Stjepanović), rezultirao je delom koje prevazilazi norme konvencionalnosti i ostvaruje povezanost u savremenom umetničkom izrazu koji kao proizvod svog vremena preispituje realnost u interdisciplinarnom doživljaju i kao takav egzistira multidimenzionalno u scensko-izvođačkom prostoru.
Umetnici se bave preispitivanjem „pomerene“ realnosti u kojoj živimo praveći spojeve i razmatrajući kontradiktornosti između tradicionalnog, balkanskog, i hipermodernizma kao aktuelnog stanja svesti. 
Autori projekta su Ivica Stjepanović (kompozitor) i Snežana Arnautović-Stjepanović  (performans i instalacije). Učesnici projekta, kao performer u okviru Band Mr. Edge & Papa’s Little Helpers su Ivica Stjepanović  (vokal, kontrabas), Marija Mijatović  (vokal, perkusije), Ivan Simeunović (violina, vokal), Dragan Božić (harmonika, klavijature), Jovica Šošić (gitara, vokal),  Uroš Danilović  (bubnjevi, vokal) i Dušan Sarić  (klavir).

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account