logo skc

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

KRUCIJALNO VAŽAN RASPORED FLUORESCENTNIH PINK RUŽINIH LATICA U VREMENU I PROSTORU

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2015_03_17_mart_Vasovic.jpg

 

UTORAK,17. MART

2015. u 20.00

MALA SALA

Projekcije i razgovori o radovima prispelim na konkurs
Video art performans Aleksandre Vasović i Kvaka teatara
Video art performans „Krucijalno važan raspored fluorescentnih pink ružinih latica u vremenu i prostoru“ nastavak je art projekta koji  se već nekoliko godina prezentuje kroz različite art medije na izložbama imanifestacijama u Srbiji i u drugim zemljama. Sastoji se iz sledećih elemenata: art animacija (autorke Aleksandre Vasović) koja se pomoću projektora emituje u potpuno zamračen prostor, plus svetlosni efekti.  Animacija se emituje u prostor, kao  i na ljude čime oni postaju deo art performansa, odnosno na članove teatra pokreta (Kvaka teatar), zatim na publiku...
Glumci: Jovana Braletić, Marina Tomić, Marija Perković i Jovan Jović (osnivač pozorišta ,,Kvaka teatar"); supervizor: Goran Cvetković (pozorišni reditelj, kritičar i pedagog)
„Kvaka“ teatar je pozorište koje za komunikaciju sa publikom koristi jezik neverbalnog teatra, nastalo pre pet godina. Okuplja ljude i vrši istraživanja iz oblasti neverbalnog pozorišta, ali i iz drugih pozorišno-likovnih disciplina: slikarstva, grafike, vajarstva, videa. Svoje korene vuče iz doba nadrealizma i misli AntonenArtoai  njegovog književnog dela „Pozorište i njegov dvojnik“.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account