logo skc

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

FILMOVI STUDENATA AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2016_06-07_Filmovi_studenata_Akademije_umetnosti_2016-06-28_03_Ljubav_u_doba_kontrole_Vladimira_Karana.jpg

 

UTORAK, 28. JUN U 20.00

MALA SALA

prikazivanje radova u izboru profesora Dragana Elčića
Akademija umetnosti u Beogradu osnovana je pre 20 godina i uživa ugled akreditovane visokoškolske ustanove koja svoje studente priprema za globalni svet profesionalizovane umetnosti. U okviru studijskih programa osnovnih akademskih studija u oblasti dramskih, audiovizuelnih i interdisciplinarnih oblasti u umetnosti realizuju se i studije filmske i televizijske režije i montaže, fotografije i kamere, produkcije u umetnosti i medijima, muzičke produkcije i dizajna zvuka i  glume. U sinergiji rada polaznika svih ovih studija realizovani su i mnogobrojni zapaženi autorski filmovi čiji izbor će biti prikazan na ovom izdanju Filmforuma.
Lista filmova:
Kratki igrani film Vrtlog / Disquiet je diplomski rad rediteljke Emilije Gašić. Radnja filma govori o vremenu bombardovanja 1999. godine, u kojem se Sofija, glavna junakinja, povlači sa majkom na selo u staru porodičnu kuću. Kuća je veoma stara i nosi nemire prethodnih generacija koje su u njoj obitavale. Trajanje: 24 minuta.
Vera, Aleksandara Savića jeste ispitni film treće godine studija. Suočeni sa sobom, sa svojim emocijama i svojim bližnjima, ne možemo da pobegnemo od istine, vere, (ne)pravde, ljubavi i naših iskonskih dominantnih vodilja.  Da li sve ovo može da pobegne od nas samih i kuda onda? Postavljajući pitanje pravimo prvi korak ka odgovoru, kaže mladi reditelj Aleksandar Savić. Trajanje: 24 minuta.
Ljubav u doba kontrole jeste diplomski film Vladimira Karana koji  govori o odnosu dvoje ljudi bez kompromisa, koji glavne likove i njihovu ljubav odvodi do propasti i potpunog kraha. Trajanje: 5 minuta.

Javna kuća je film Sare Jokić, studentkinje III godine TV režije Akademije umetnosti u Beogradu. Tema filma su reality show programi – kroz koje se odslikava  društvo u celini i daje prikaz  političko-sociološkog  okruženja koje  je  podjednako „ogoljeno” kao i učesnici  aktuelnih reality progama. Ideja filma je da pokaže i upozori na sve jače tendencije pada etičkih vrednosti u vremenu tranzicije  koje neminovno potresa i naše okruženje na simbolički način prikazujući opštu konfuziju i zbunjenost u kojoj živimo. Trajanje: 21 minut.
Film Ćud, Nemanje Mladenovića, studenta IV godine katedre za Televizijsku režiju Akademije umetnosti u Beogradu, govori o čoveku koji je svestan posledica koje donosi njegova zavisnost od kockanja, ali i o njegovoj odluci da ne može da se promeni i pobegne od sebe. Trajanje: 13 minuta.
Dokumentarni  film Mozaik, Stefana Krasića govori o osećaju usamljenosti i emocijama koje prate lik starije osobe, Stefanove bake Gordane koja i pored pažnje i pomoći koju dobija od bližnjih, ima konstantan osećaj da je sama i da  kućne poslove zapravo nema ko da uradi. Stefan Krasić je student IV godine katedre za Televizijsku režiju Akademije umetnosti u Beogradu. Trajanje: 29 minuta.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account