logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА

WORLD MUSIC FESTIVALS TODO MUNDO

c_1100_0_16777215_00_slike_18_09_c_alexandros_peleties.jpg

30. AVGUST - 2. SEPTEMBAR

Nakon prvih pet prolećnih izdanja, festival Todo Mundo je od prošle godine vezan za leto, te će ovogodišnje, sedmo izdanje, biti održano od 30. avgusta do 2. septembra. Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestižne prestoničke koncertne sale - Dvorani Kolarčeve zadužbine i Studentskom kulturnom centru. Na programu su se našli kako mladi pred kojima se otvara međunarodna karijera, tako i zvezde ovog popularnog muzičkog žanra, sa brojnim izdanjima i priznanjima.
Na otvaranju u popularnom Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje sevdaha.
Na festivalu će prvi put u Srbiji nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja. Jedan drugi trio dolazi sa Kipra - Monsieur Doumani, sastav kome se posle izvanrednog novog albuma Angathin sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u njihovom gustom rasporedu. Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane - King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album 1000 Can Die, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među više od 50 bendova.
Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga beogradski kvartet Naked će, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar i njenog novog međunarodnog projekta, konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije. Na festivalu Todo Mundo oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.
Video: Barmer Boys https://www.youtube.com/watch?v=tD2t9s7v71I
King Ayisoba  https://www.youtube.com/watch?v=TLHe-Q0iLlg

Program u SKC-u:

petak, 31. avgust u 20.30 velika sala

Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)

Naked (Srbija)

subota, 1. septembar u 20.30 velika sala

Institute (Srbija)

Barmer Boys (Indija)

nedelja, 2. septembar u 20.30 velika sala

Monsieur Doumani (Kipar)

King Ayisoba (Gana)

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account