logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

APRILSKI SUSRETI

 

SREDA, 4. APRIL 18.30

PLATO ISPRED SKC-a

ritam studentskog gradaDK STUDENTSKI GRAD    RITAM STUDENTSKOG GRADA
Radionica - vodi Aleksandar Andrejević, timpanista Simfonijskog orkestra RTS-a, a namenjena je studentima koji žele da se bave muzikom i ovladaju veštinom sviranja na udaraljkama.

19.00 MALA SALA    
SKC NOVI SAD    MRTAV ‘LADAN I BEZ NOGE
plakat najava ns mrtav ladanPredstavljanje romana Milorada Milinkovića u izdanju SKC Novi Sad; govore: autor Milorad Milinković i Nemanja Vuković, SKC Novi Sad
Roman „Mrtav ‘ladan i bez noge” smešten je u ne tako davnu 1980. godinu, gde glavni junak romana Lazar služi vojni rok u Ljubljani, na stražarskom zadatku je ispred bolničke sobe Josipa Broza Tita. Odatle počinju svi zapleti i obrti tipični za Milinkovićev opus.
Milorad Milinković režiser, scenarista, pisac, gitarista, pevač, di-džej, fudbalski komentator… Rođen i živi u Beogradu. Najpoznatiji je po filmovima: Mrtav ‘ladan, Potera za Sreć(k)om, Čitulja za Eskobara. Zduhač, Peti leptir i Patuljci sa naslovnih strana. Prvi roman mu je bio „Fantom tramvaj”, tako da mu „Mrtav ‘ladan i bez noge”, dođe drugi. Nada se i trećem, uskoro…

20.00 MALA SALA    
DK STUDENTSKI GRAD    RE – PROGRAM
Akademski filmski centar, projekcija filmova i razgovor
U protekloj deceniji, više od 10 inostranih autora su bili gosti rezidencijalnog programa festivala Alternative Film/Video u organizaciji Akademskog filmskog centra DKSG. Od Argentine i Brazila, preko SAD-a do Nemačke, Austrije i Italije, autori alternativnih i eksperimentalnih filmova su ostavili neizbrisiv trag u istoriji AFC-a. Najuspešniji od filmova u programu je rad autorke Nadine Poulain „Sky Lines“ koji je bio prikazan u takmičarskom programu kratkometražnih ostvarenja na čuvenom Berlinalu 2014. godine.

iznad beogradaProgram filmova:
Iznad Beograda, Andrés Denegri (Argentina), 4:25, 2011.
Sky Lines – Nadine Poulain (Nemačka), 10:00, 2013.
Yugoslavian Home Movies – Salise Hughes (SAD), 10:00, 2014.
LISTEN, TRY NOT TO DWELL ON THAT IDEA, PLEASE… – Benjamin Ramírez Pérez (Nemačka), 6:00, 2014.
Alternating Current, Nina Kreuzinger (Austrija), 12:34, 2015.
Leopard Man Study, Duo Strangloscope (Brazil), 7:35, 2017.
BANG UTOT, Fabio Scacchioli i Vincenzo Core (Italija), 26:45, 2015.

21.00 VELIKA SALA
DK STUDENTSKI GRAD   IMPULS // Autorka prezentacije: Sanja Cvrkotić    Prezentacija radionice savremenog plesa Novi studio & Otvoreno pozorište DKSG
novi studio sanja cvrkoticNovi studio najavljuje prezentaciju radionice savremenog plesa i fizičkog teatra. U okviru ove radionice učesnici su bili u prilici da osveste i osnaže svoje telo, da se upoznaju sa različitim plesnim tehnikama i iskažu svoju kreativnost i stvaralačku individualnost. Kroz proces improvizacije učesnici radionice bavili su se i pitanjem svakodnevnih obaveza. Da li ih izvršavamo redovno ili ih odlažemo? Kako one utiču na nas? Da li ih možemo izvršiti organizovanije, produktivnije, brže i bolje ili ih možemo ignorisati? Da li su postale mehanička radnja ili smo kreativni u odabiru i obavljanju? Da li ih sami sebi namećemo i koliko su neophodne?
22.00 KLUB    
SKC BEOGRAD    RAIN DOGS  

raska
Scensko muzički performans
Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Vejtsovu muziku drži  u malom prstu, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko / poetski performans. Rain Dogs na čelu sa frontmenom  Nenadom Vasićem - svojom autentičnom izvedbom Toma Vejtsa uspeva svojom energijom da odvede publiku u zadimljeni njujorški lokal u koji se ne ulazi pre ponoći i gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala, oživljava mala gradska noćna magija.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account