logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

APRILSKI SUSRETI

 

UTORAK, 3. APRIL  18.00

MALA SALA

SKC NIŠ   MENTALNO ZDRAVLJE I

UMETNOST
Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš  svoje aktivnosti obavlja od 2005. godine sa ciljem zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja i pružanja pomoći i podrške mladim ljudima koji se susreću sa problemima. Ovaj cilj ostvaruje kroz mnogobrojne istraživačke i psihoedukativne aktivnosti (seminari, tribine, radionice, sajam, konferencija), kao i putem savetodavnog i terapijskog rada. Rezultate svog rada volonteri Psihološkog savetovališta predstaviće putem video prezentacije, kratkog filma i tematskih rol-plejeva, u vidu simulacije rada sa klijentima koje pokazuju na koji način umetnost utiče na mentalno zdravlje, dok će rezultati istraživačke delatnosti biti predstavljeni kroz promociju Tematskog zbornika radova „Mentalno zdravlje u zajednici“ izdatog od strane Studentskog kulturnog centra u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i Zbornika rezimea sa međunarodne naučno stručne konferencije „Mentalno zdravlje u radnom okruženju“ održane na Zlatiboru, 2017. godine.
učesnici:  Koordinatori sektora i volonteri Psihološkog savetovališta za studente
        
19.00 MALA SALA
SKC NIŠ   KNJIŽEVNI PORTRET: ZORAN PEŠIĆ SIGMA
urednik časopisa za književnost, umetnost i kulturu Gradina
govore: književnik i Gordana Mitić Živković, urednica tribinsko-dokumentarnog programa SKC-a Niš

20.30 VELIKA SALA    
AKADEMSKO POZORIŠTE SKC NIŠ   MUČENICI

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Po motivima teksta Hrista Bojčeva „Pukovnik ptica”, jedna od najnagrađivanijih predstava u prošloj godini!!!
Na Internacionalnom festivalu KESTENBURG u Banjaluci osvojila Drvo kestena, kao najbolja predstava festivala u konkurenciji 25 omladinskih predstava iz celog sveta.
Režija: Dušan Ščepihin; adaptacija teksta: Dušan Ščepihin i Mladen Milojković; stručni konsultant: Mladen Milojković; kostim i scenografija: Ivana Savić; scenski pokret, koreografija i izbor muzike: Mladen Milojković.
Igraju: Barbara Savić  - Doktor, Nemanja Dimitrijević - Hačo, Petar Ščepihin -  Matej, Sofija Ristić - Pepa, Stefan Nikolić - Kiro, Dušan Ščepihin - Fetisov, Andrija Mitić - Davud
O predstavi / U isturenom odeljenju psihijatrijske bolnice koja je smeštena u napuštenom manastiru lociranom usred neke klisure, po nalogu matične ustanove, među desetak interesantnih ali bezopasnih slučajeva, dolazi mlad i energičan lekar specijalista sa zadatkom da očuva trenutno stanje kako pacijenata, tako i same bolnice. Zaplet počinje kada u dvorište manastira padnu paketi humanitarne pomoći koji pored mleka u prahu i čokolade sadrže i vojne uniforme...

22.00 KLUB    
SKC NIŠ   DŽEZ TRIO PMF
jazz trio niskoncert
Trio PMF je nastao početkom godine, sa ciljem promocije džez muzike u saradnji sa Nišvil džez festivalom. Članove benda čine: Milan Jovanović - klavir - student Fakulteta umetnosti u Nišu. Učesnik je brojnih festivala širom zemlje i okruženja, od kojih su najznačajniji Nišvil džez festival i Bansko džez fest u Bugarskoj. Filip Stipsić - alt saksofon - član više niških bendova, Benny Brickman, Stoun Heads, Niški big bend. Prošlog septembra je predstavljao Srbiju u velikom internacionalnom CEEC big bendu u Kini. Predrag Jovanović - bas gitara - član džez sastava Jazz Addicts iz Niša, jedan je od promotera Nišvil džez festivala za 2017. godinu, učestvovao na mnogim festivalima širom zemlje. Trio PMF se trenutno priprema za Balkan jazz showcase, džez festival  u Albaniji.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account