logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

Zvučni prostor

PETAK, 6. NOVEMBAR 2015. u 18.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

Fakultet dramskih umetnosti već više od 65 godina predstavlja vodeću visokoškolsku instituciju u oblasti dramskih i audiovizuelnih umetnosti (pozorišta, filma, radija i televizije). Nastava, umetnički i naučni rad obavljaju se na sva tri akademska nivoa -  osnovne i master studije organizovane su na devet katedara (gluma, pozorišna i radio režija, dramaturgija, menadžment i produkcija pozorišta, radija i kulture, filmska i tv režija, filmska i tv produkcija, kamera, montaža i snimanje i dizajn zvuka), dok katedra za teoriju i istoriju organizuje master studije teorija dramskih umetnosti i medija. Pored ovih studija, na fakultetu se organizuju i specijalističke studije, kao i doktorske umetničke i naučne studije.U okviru fakulteta nalazi se Institut za pozorište, film, radio i televiziju koji je centar naučnih i umetničkih istraživanja.
Pedstavljanje interesantnih tema i istraživanja studenata master studija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu realizovaće se u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Beograd kao zajednički projekat, sa ciljem da se šira javnost upozna sa zanimljivim temama i informišu budući studenti.

Zvučni prostor

predavač: Pavle Dinulović, doktorant Fakulteta dramskih umetnosti, katedra za snimanje i dizajn zvuka. Moderator: Bojana Pokrajac
„Ovom temom analizirana je organska, simbiotička veza između zvuka i prostora, te je pojam ,zvučnog prostora’ uveden kao poprište potencijalnog akademskog diskursa, ali i praktičnog bavljenja oblašću dizajna zvuka kao homogene oblasti umetničkog delovanja. Iako se teorija zvučnog prostora može jednako primeniti na svako uže medijsko određenje pomenute umetničke discipline i artikulisanog zvučnog izraza u sklopu dramskih umetnosti, najpogodnija je za razmatranje dizajna zvuka u kontekstu scenskih umetničkih oblika, s obzirom na njihovu suštinsku vezu sa fizičkim, „živim“ prostorom kao jednom od svojih formalnih premisa, i zvučnim izrazom kao jednom od neodvojivih kategorija sopstvene neponovljive umetničke pojavnosti."

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account