logo skc

НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

ZORICA NESTOROVIĆ: Istorija srpske drame – potreba ili utopija?

 

SREDA, 6. DECEMBAR U 19.00

MALA SALA

razgovor povodom knjige: Veliko doba. Istorija razvitka drame u srpskoj književnosti 18. i 19. veka; učestvuju: Jelena Kovačević, Marija Blagojević, Jelica Živanović, Livija Ekmečić i autorka; moderator: Vesna Kapor
„Ovo je knjiga sinteze. Jer, u njoj se vodi dijalog svih onih pregalaca na polju istraživanja srpske drame koji su obeležili vreme za nama; u njoj se susreću pogledi koje srpska književna, pozorišna i kulturna istorija upućuju ka fenomenima koji su markirali istoriju razvitka drame u srpskoj književnosti 18. i 19. veka...”
„...u njoj se prepliću rezultati naših istraživanja drame koja su presenčili poslednje dve decenije našeg naučnog i predavačkog rada; u njoj se – čemu smo posebno težili – potvrđuje početna premisa našeg istraživanja da nam je sinteza razvoja srpske drame ne samo potrebna, već i da je moguća. Ona je mali znak sećanja na osnivanje Teatra na Đumruku (1841) u godini njegove 175-godišnjice i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu povodom 155 godina njegovog rada.”

Zorica Nestorović

 

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account