logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Veče mladih (ne)afirmisanih pesnika

 

SREDA, 15. NOVEMBAR U 19.00

MALA SALA

učestvuju: Dragan Marković, Novak Đukić i Nokola Marinković; urednik: Vesna Kapor
Šta znači biti mlad afirmisan ili neafirmisan pesnik? Da li u vreme brze poeziji nesklone komunikacije preko društvenih mreža afirmacija ima drugačije značenje? Konačno, postoji li, u srpskoj poeziji na početku 21. veka određeni pravac kojim se očekuje da mlad pesnik krene, a ukoliko odabere drugačiji put, košta li ga to?
Predstavljajući poeziju Dragana Markovića, Dragana Cicmila i Novaka Đukića pokušaćemo da odgovorimo na neka od ovih pitanja. Sva trojica pesnika i dalje se mogu smatrati mladima, bez obzira na objavljene zbirke i dalje neafirmisanima, a s obzirom na domete svoje poezije, ostvarenima.
Otuda na „Večeri mladih (ne)afirmisanih pesnika“ težimo da situaciju savremene srpske poezije sagledamo sa njene (neželjene) margine, razgovarajući sa onim pesnicima koji su, uprkos nalogu trenutka, odabrali da nasleduju tradiciji ne samo vezanog stiha, već tradiciji neprekidnog dijaloga sa najblistavijim momentima srpske poezije, istovremeno ne odričiću se teškog zadatka da stihovima vrate važnost pevajući o temama šireg opsega i značaja.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account