logo skc

ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

VEČE MLADIH (NE)AFIRMISANIH PESNIKA: DRAGAN MARKOVIĆ, VLADISLAV CICMIL, NOVAK ĐUKIĆ

SREDA, 20. SEPTEMBAR U 19.00

MALA SALA

moderator: Nikola Marinković
Šta znači biti mlad afirmisan ili neafirmisan pesnik? Da li u vreme brze poeziji nesklone komunikacije preko društvenih mreža afirmacija ima drugačije značenje? Konačno, postoji li, u srpskoj poeziji na početku 21. veka određeni pravac kojim se očekuje da mlad pesnik krene, a ukoliko odabere drugačiji put, košta li ga to?
Predstavljajući poeziju Dragana Markovića, Dragana Cicmila i Novaka Đukića pokušaćemo da odgovorimo na neka od ovih pitanja. Sva trojica pesnika i dalje se mogu smatrati mladima, bez obzira na objavljene zbirke i dalje neafirmisanima, a s obzirom na domete svoje poezije, ostvarenima.
Otuda na „Večeri mladih (ne)afirmisanih pesnika“ težimo da situaciju savremene srpske poezije sagledamo sa njene (neželjene) margine, razgovarajući sa onim pesnicima koji su, uprkos nalogu trenutka, odabrali da nasleduju tradiciji ne samo vezanog stiha, već tradiciji neprekidnog dijaloga sa najblistavijim momentima srpske poezije, istovremeno ne odričuću se teškog zadatka da stihovima vrate važnost pevajući o temama šireg opsega i značaja.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account