logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

REDEFINISANJE IDENTITETA LOKALNE ZAJEDNICE KROZ OČUVANJE I PREZENTACIJU KULTURE SEĆANJA

PONEDELJAK, 19. OKTOBAR 2015. u 18.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

Studija slučaja, projekat Zvučna mapa Beograda
predavač: Virdžinija Đeković; moderator: Bojana Pokrajac
Fakultet dramskih umetnosti već više od 65 godina predstavlja vodeću visokoškolsku instituciju u oblasti dramskih i audiovizuelnih umetnosti (pozorišta, filma, radija i televizije). Nastava, umetnički i naučni rad obavljaju se na sva tri akademska nivoa -  osnovne i master studije organizovane su na devet katedari (gluma, pozorišna i radio režija, dramaturgija, menadžment i produkcija pozorišta, radija i kulture, filmska i tv režija, filmska i tv produkcija, kamera, montaža i snimanje i dizajn zvuka), dok katedra za teoriju i istoriju organizuje master studije teorija dramskih umetnosti i medija. Pored ovih studija na fakultetu se organizuju i specijalističke studije kao i doktorske umetničke i naučne studije. U okviru fakulteta nalazi se Institut za pozorište, film, radio i televiziju koji je centar naučnih i umetničkih istraživanja.
Predstavljanje interesantnih tema i istraživanja studenata master studija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu realizovaće se u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Beograd kao zajednički projekat sa ciljem da se šira javnost upozna sa zanimljivim temama i informišu budući  studenti.
Virdžinija Đeković, master studije Fakulteta dramskih umetnosti na katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Radila kao radio voditelj, novinar, PR, projektni menadžer i organizator. Stalna saradnica u organizaciji “Liceulice”. Trenutno je menadžerka na  projektu „Takeover“ koji se u Zadužbini Ilije M. Kolarca kao partnerskoj organizaciji realizuje u okviru programa Kreativna Evropa.
Rad  istražuje mogućnosti i potencijale lokalne zajednice samostalnom kreiranju kulturno turističke ponude. Ovo je ujedno i pregled savremenih praksi i uspešnih primera iz okruženja i pređašnjih iskustava kao edukativnih alata za buduće slične inicijative.  Analizom studije slučaja biće predstavljeni izazovi, prepreke i mogućnosti s kojima su suočavaju nosioci pozitivnih promena u temama kao što su kulturni identitet, zajednica, sećanje i društvena istorija sa aspekta kulturnog turizma i njegovih praktičnih modela.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account