logo skc

ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00

PRIPREME ZA STUDIRANJEU INOSTRANSTVU

PONEDELJAK, 9. FEBRUAR 2015. u 17.00

NOVI PROSTOR

predavač: Magdalena Jugović
Sudije u inostranstvu zahtevaju pripreme koje su sveobuhvatnog karaktera i  obuhvataju brojne elemente koji traju skoro čitavu godinu.
Organizacija KUB bavi se organizovanjem studija u inostranstvu i u tom smislu priprema studente za odlazak i boravak u odabranoj zemlji. Predavači će govoriti o studijama u Velikoj Britaniji i Švajcarskoj. Potrebno je odgovoriti na brojna pitanja koja se tiču visokog školovanja: kako izabrati zemlju za studiranje, koliko traju studije,  priprema za podnošenje zahteva, kako izabrati fakultet, upis, uslovi, pogodnosti, koji se predmeti mogu studirati, šta je „Foundation“ ili nulta godina (ako student nije primljen direktno na prvu godinu studija), obezbeđivanje smeštaja, studentske vize, načini plaćanja, institucije na kojima se pohađaju izabrane studije.
Studiranje u inostranstvu počinje  mnogo pre samog odlaska. Učenje jezika, prikupljanje dokumentacije za odlazak, smeštaj… sve to traje bar godinu dana. Pravilnim usmeravanjem, zainteresovani student fokusira se samo na potrebne aktivnosti tako da u najkraćem mogućem roku može završiti pripreme.
Budućim studentima biće dostupne informacije o mogućnostima dobijanja stipendiranog boravka u inostranstvu, zatim o  učenju stranih jezika kao prethodna godina za upis na željeni fakultet.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account