logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

Predstavljane GEŠTALT psihoterapije

PONEDELJAK, 16. nov. 2015. u 17.00

MALA SALA

Ponedeljak, 16. NOVEMBAR, 17h,

MALA SALA


Geštalt na nemačkom znači: oblik, celovitost, izgled, forma, odnosno, gestalten- uobličavati, davati oblik, stvarati, obrazovati. Imperativi poput: moraš, trebalo bi da, bilo bi poželjno da, podrazumeva se; pod velom podsticaja, ispravnih smernica da se krene pravim putem, da se krene i ide nečijim/našim, opšteprihvaćeno ispravnim putem, da se postane neko, onakav, ikakav, dobar, bolji, iz perspektive drugih ili nas samih, neretko stvaraju pritisak ili naprosto buku, koja nas može udaljiti od naše istinske suštine.
U Geštalt terapiji (GT) se upravo teži da osoba postane ono što ona jeste, ne da se učini drugačijom, ne da postane ono što se od nje očekuje, ono što nije ili što bi želela biti.
Geštalt terapija posmatra čoveka kao funkcionalu celinu koja ima potencijal za rast i razvoj i koja je sposobna za efikasan i zadovoljavajući kontakt.
 Predavač - Sanja Bratina
Diplomirala je kliničku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i završila master studije iz psihologije u Novom Sadu. Završila je edukaciju iz geštalt psihoterapijje, nosilac je nacionalnih i evropskih sertifikata iz psihoterapije (SDPTS; EAGT; ECP).
Supervizor je i trener Evropskog akreditovanog instituta za psihoterapiju – Geštalt studija Beograd od 1998. godine do danas.

Predstavljanje Transakcione analize
Transakciona Analiza (skraćeno TA) je teorija ličnosti i komunikacije. Počinje sa svojim razvojem 50-ih godina 20-og veka sa radom Erika Berna koji je je želeo da stvori teoriju koja je primenljiva i lako razumljiva svima. Prvenstveno se koristila u psihoterapiji i savetovanju, a ubrzo po osnivanju počinju da se koriste principi TA u menadžmentu i radu u organizacijama, obrazovanju – gde god imate posla sa ljudima. Najpoznatiji termini su:roditelj, dete, odrasli; igre, životni script i Ja sam ok, ti si ok!
Ukratko rečeno TA se odvija na sledeći način:
- bavi  se pitanjima kako smo razvijali svoju ličnost i kako sada tretiramo sebe, kako se odnosimo prema drugima i kako komuniciramo sa njima,
- nudi sugestije i intervencije koje nam omogućavaju da se promenimo i napredujemo,
- zasniva se na pretpostavkama da svi imamo pravo da postojimo na svetu i da budemo prihvaćeni, da možemo da ispoljavamo osećanja i mislimo za sebe, donosimo sopstvene odluke i da je uvek moguće da napravimo promenu.

Predavači:
Marina Banić je diplomirala psihologiju i trener je i supervizor transakcione analize. Poseduje 25 godina iskustva u primeni psihologije u različitim oblastima. Osnivač je i direktor Internacionalnog instituta za transakcionu analizu. Jedan je od osnivača Srpske asocijacije za transakcionu analizu koju je i vodila10 godina. Aktivna je u Evropskoj asocijaciji za transakcionu analizu.
Danijela Kodžić je specijalni pedagog sa desetogodišnjem iskustvom rada u pishoterapijskoj praksi. Bavi se razvojem pojedinaca u privatnoj praksi kroz grupni i individualni rad. Istovremeno se  bavi  i razvojem psihoterapijske profesije kroz rad u različitim strukovnim udruženjima – Srpska asocijacija za Transakcionu Analizu, Udruženje psihoterapeuta, koučeva i savetnika.
Snežana Djurović, urednik za multidisciplinarnu kulturu

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account