logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија
ТИБЕРИУ БЕКА
1 - 19. ФЕБРУАР
ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДИЗАЈН СЕКЦИЈЕ УЛУПУДС-А
ПЕТАК, 19. ЈАНУАР У 19.00

Poremećaji ishrane

ČETVRTAK, 18. MAJ U 19.00

NOVI PROSTOR

predavači: Božica Vuksanović, diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut u edukaciji i Nina Mićović,  master psiholog i trenutno na master studijama u okviru edukacije iz geštalt psihoterapije Anoreksija, bulimija, prejedanje, konstantno razmišljanje o kalorijama koje unosimo samo su neke od tema ili problema koje predstavljaju dramatične forme kreativnih adaptacija ljudi. Kulturni faktori koji umnogome utiču na rano formiranje slike o sebi stvaraju veliki pritisak za ostvarivanjem fizičkog ideala lepote. Ovi ideali utiču na određivanje definicije ženstvenosti i na prirodu očekivanja od rodnih uloga. Pritisak da se bude mršav i da se drži dijeta pojavljuje se u svim formama  medija. Takve predstave ulaze u definiciju  lepote i ženstvenosti stvarajući jednačinu da je  „lepota = mršavost = uspeh“. Ne sme se zanemariti uticaj ovih faktora na nastanak poremećaja ishrane.
Ovo predavanje je besplatno, dostupno i  namenjeno svim osobama koje sebe pronalaze u problematici koja je opisana. Nebitno je koji oblik poremećaja ishrane postoji, očigledno je da iza njega postoji i duboka psihološka pozadina.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account