logo skc

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

NOISE MUZIKA

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2015_03_Centar_za_istrazivanje_popularne_muzike.jpg

 

ČETVRTAK, 19. FEBRUAR U 17.00

ATRIJUM SKC NOVI BEOGRAD

Ciklus predavanja: MUZIČKE SCENE U SRBIJI
predavači: Adriana Sabo, student doktorskih studija na Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Biljana Leković, asistentkinja na katedri za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u  Beogradu, saradnice centara za istraživanje popularne muzike; moderator: Bojana Pokrajac
Centar za istraživanje popularne muzike bavi se istraživanjem praksi i edukacijom na području popularne muzike, organizovanjem aktivnosti koje su vezane za promociju, očuvanje, plasman i naučnu interpretaciju popularne kulture i muzike.  Povod za realizaciju projekta je medijska skrajnutost i nedovoljna vidljivost popularnih muzičkih praksi u Srbiji, posebno onih koje reprezentuju stvaralaštvo mladih.
Projekat istraživanja lokalnih scena i praksi popularne muzike u Srbiji obuhvatio je analize muzičkog života Beograda, Novog Sada, Inđije, Zaječara i Paraćina. U realizaciji projekta učestvovali su saradnici Centra, među kojima su studenti doktorskih studija muzikologije i kompozicije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, istraživači-saradnici Filozofskog fakulteta u Beogradu i Muzikološkog instituta SANU. Rukovodilac projekta je dr Vesna Mikić, vanr. prof. na Katedri za muzikologiju FMU.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account