logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

NEZAVISNA KULTURNA SCENA I IZAZOVI SAMOODRŽIVOSTI – STUDIJA SLUČAJA KOMERCIJALNE DELATNOSTI MIKSER HAUSA

PETAK, 24. JUN U 19.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

Predstavljanje interesantnih tema diplomaca Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu; zajednički projekat SKC Novi Beograd i FDU
govori: Anja Aranđelović, Fakultet dramskih umetnosti, menadžment kulture i medija
„Nezavisna kulturna scena konstantno radi na prevazilaženju problema i iznalaženju modela za rad i opstanak. Nepostojanje obezbeđenog prostora za rad, tehničkih i finansijskih sredstava, egzistencija organizacija civilnog sektora isključivo zavisi od sopstvenih sposobnosti, aktivnosti i reakcije javnosti.
Osnovno pitanje je kako opstati na kulturnom tržištu u doba svetske ekonomske krize uz smanjenu podršku države ili čak i bez podrške, jake konkurencije i velike ponude kulturnih sadržaja? Uz sve to, ne treba zaboraviti i nedostatak slobodnog vremena i dominaciju novih medija i društvenih mreža koje oduzimaju i to malo slobodnog vremena.
U današnje vreme više nije dovoljno samo imati dobar i kvalitetan kulturni program, već se on mora prilagoditi prostoru i vremenu u kome živimo, kao i novim okolnostima u vidu uvođenja novih programa kao i povezivanju sa drugim organizacijama.
Mikser Haus spada u kulturne institucije koje posluju na tržištu i samim tim moraju da se prilagode njegovim zakonitostima, ali pored toga ne žele da odustanu od svog umetničkog identiteta. Savremeni principi poslovanja i dinamično okruženje nametnulo je pomirenje i saradnju umetničke i komercijalne delatnosti.
Na primeru rada Udruženja MIKSER i Mikser Hausa u zajedničkom multifunkcionalnom prostoru, sa modernom tehničkom opremom i malom grupom mladih, obrazovanih ljudi, pokazana je mogućnost opstanka i razvitka kulturne scene.
Istraživanje studijskog slučaja komercijalne delatnosti Mikser Hausa kao modela preduzetništva u kulturi dovelo je do zaključaka o kojima će biti reč na tribini.“
Anja Aranđelović

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account