logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

MILKICA MILETIĆ: ZVONA BOGORODICE GRADAČKE

knjiga_zvonar_bogorodice_gradacke_-_autor_milkica_miletic.jpg

 

SREDA, 9. DECEMBAR 2015.  u 19.00

MALA SALA

razgovor povodom knjige
učestvuju: Aleksandar Jerkov i autorka; razgovor vodi: Vesna Kapor
Porodične sudbine trgovaca, moreplovaca, gospara, Srba iz Dubrovnika, i njihovi burni životi u okrilju Istočnoga zaleđa, u Srbiji, u moravskom Gradcu ili Čačku, kako su ga zvali Dubrovčani, u zemlji despota Stefana Lazarevića, smestili su se u romanima  „Terra d’oro“, a Milkica Miletić svoje književno-istorijsko istraživanje nastavlja i u romanu „Zvona Bogorodice Gradačke“.
Ovo je  knjiga snažnog ekspresionističkog izraza, roman o strukturi identiteta, o avanturi i preplitanju prostora i vremena, pojedinca i sveta. Roman „Zvona Bogorodice Gradačke“ predstavlja pravi literarni događaj jer je tema, iako precizno locirana u vremenu i prostoru, više nego univerzalna. Milkica Miletić od sveta uzima njegovo iskustvo, prošle strasti i snove, zebnje i strahove i kombinuje strasnu lucidnost dajući ispovestima i burnim događajima dimenzije i kardinalnost oluja i kataklizmi...
Milkica Miletić piše poeziju, prozu i poeziju za decu.  Objavljene su joj zbirke poezije: „Tragom ljubavi“ „Od šake do usana“, „U retrovizoru“, „S one strane“, roman „Zapis na latici ruže“  i roman od kratkih priča „Kanabe“ . Dobitnik je  Nagrade Dušan Matić, Milutin Uskoković i Deretine nagrade.

 Milkica Miletic  Milkica Miletic  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account