logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

MIGRACIJE U DOBA GLOBALIZACIJE – IZAZOVI I ODGOVORI

ČETVRTAK, 9. MAJ U 18.30 GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

Dobre društvene prakse u Srbiji društvo, kultura, obrazovanje

Tribina #3: MIGRACIJE U DOBA GLOBALIZACIJE – IZAZOVI I ODGOVORI

govore: Marta Stojić Mitrović, Etnografski institut SANU, Beograd; Milorad Đurić, Visoka škola za socijalni rad, Beograd; Violeta Marković, Jesuit Refugee Service, Beograd; moderator: Aleksandra Đurić Milovanović, Balkanološki institut SANU; organizatorka programa: Ivana Kuzmanović

Savremene migracije predstavljaju stalne izazove državama koje su na njihovom putu ili su ciljna odredišta, noseći ekonomske, bezbednosne, kulturne, socijalne i političke rizike, te predstavljajući neke od najvažnijih problema za ove države u dvadeset i prvom veku. Nakon zatvaranja tzv. „balkanske rute“ i zadržavanja određenog broja migranata u Srbiji, govorimo o uspostavljanju mostova između migrantske i lokalne populacije, integraciji i ulogama različitih institucija u ovim procesima.

U čemu se savremene migracije razlikuju od prethodnih? Kako uspostaviti saradnju između akademskog proučavanja i praktičnog rada? Kakva je uloga humanitarnih organizacija, posebno verskih, u procesima integracije migranata u Srbiji? Koji su primeri dobre društvene prakse kada je reč o ugroženim kategorijama kao što su npr. deca bez roditeljske pratnje?

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account