logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

LETNJI UNIVERZITETI

 

ČETVRTAK, 9. APRIL 2015. u 18.00

NOVI PROSTOR

predavači: Olga Mandić (koordinator ljudskih resursa u AEGEE – Beograd; Filip Pekić (koordinator internih odnosa u AEGEE - Beograd)
AEGEE Europe (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) jeste najveći multidisciplinarni evropski studentski forum koji okuplja preko 220 univerziteta, iz više od 40 zemalja širom Evrope. Osnovan je u Parizu 1985. godine i ima volonterski, nevladin i neprofitni karakter. Cilj mu je promovisanje ideje „Evropa bez granica“ i univerzalnog visokog obrazovanja dostupnog svima. Posebna pažnja poklonjena je neformalnom obrazovanju studenata kao i kulturološkom usavršavanju jer to predstavlja preduslov za budućnost u poslu.
AEGEE Beograd  zvanično je primljen u AEGEE Europe mrežu 12. NOVEMBRA 1995. godine. Do sada je organizovao preko 50 međunarodnih manifestacija i izgradio ime ozbiljne i odgovorne studentske organizacije. Kao takav spada u red 10 najaktivnijih lokala u Evropi. Pored toga, studenti srpskih univerziteta preko AEGEE manifestacija svake godine posećuju Evropu, uče mnogo novih i korisnih stvari i upoznaju se sa Evropskom kulturnom baštinom, a Evropu upoznaju sa srpskom kulturnom baštinom.
Letnji univerziteti Svake godine organizuje se „Letnji univerzitet“ u većini gradova u Evropi u kojima AEGEE postoji. Studentima se pruža prilika da provedu dve nedelje u državi po izboru i da se upoznaju sa običajima i kulturom zemlje u kojoj borave kroz razne radionice koje organizuju studenti domaćini. Ovom prilikom biće predstavljena mreža evropskih univerziteta gde naši studenti mogu da borave i pod kojim uslovima. Postavljanje osnovnih elemenata za aplikacije, pisanje motivacionih pisama i preduslovi za odlazak u inostranstvo na Letnji univerzitet, dostupni su svim studentima Beogradskog univerziteta i u tehničkom i u mterijalnom smislu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account