logo skc

Дизајн у новим медијима
6 – 29. МАРТ
ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СЕКЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈУ И ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ
14 – 26. МАРТ
СУБЈЕКТИ
ДО 9. МАРТА

LETNJI UNIVERZITETI

letnji_univerziteti.jpg

 

UTORAK, 15. FEBRUAR U 18.00

NOVI PROSTOR

prezentaciju vode: Isidora Braljinac, predsednik;  Andrea Adamović, sekretar; Julija Jeremić, koordinator ljudskih resursa; Sofija Ćetković, koordinator odnosa sa javnošću AEGEE-Beograd

AEGEE-Beograd član je AEGEE (Evropski studentski forum) mreže, jedne od najvećih evropskih multidisciplinarnih organizacija. AEGEE je osnovan 1985. godine, okuplja više od 13.000 članova i prisutan je u preko 200 gradova u 40 zemalja širom Evrope.
AEGEE je nevladina, politički nezavisna, i neprofitna organizacija, koja teži da ostvari ideju Evrope bez granica, demokratske i raznolike. Podstiče mlade ljude da budu aktivni članovi društva i stvara prostor za otvoreni dijalog, sa ciljem boljeg razumevanja i veće tolerancije. AEGEE kroz svoje projekte podržava mobilnost i interkulturalnu razmenu, stvara mogućnosti za neformalno obrazovanje i lični razvitak.
AEGEE-Beograd, osnovan je 1995. godine i do danas je organizovao više od 50 uspešnih međunarodnih studentskih projekata. Svojim članovima nudi mogućnost da se kroz različita iskustva upoznaju sa kulturama raznih evropskih zemalja, ali i da mladima iz inostranstva na najbolji način predstave svoju kulturu. Svake godine organizuje Letnji univerzitet, različite tematske događaje i seminare, treninge, razmene i druženja.
Letnji univerzitet
Letnji univerzitet je najveći i najstariji projekat AEGEE-a, i organizuje se širom Evrope još od 1988. godine. Svakog leta održava se preko 70 letnjih univerziteta u trajanju od jedne do četiri nedelje u više od 120 evropskih gradova.
Letnji univerzitet predstavlja platformu za kulturnu razmenu. To je prilika za mlade da osete bogatstvo različitosti evropskog kulturnog nasleđa, kao i da se povežu kroz zajedničke društvene i kulturne vrednosti. Razumevanje i istraživanje raznolikosti evropskog kontinenta, uklanjanje nacionalnih granica i otvorenost uma, samo su neki od razloga zašto se 20 do 50 mladih Evropljana okupi na svakom Letnjem univerzitetu i iskusi duh multikulturalnosti.
Aktivnosti tokom trajanja događaja kreću se od akademskih, poput časova stranih jezika, pa do multikulturoloških, koji podrazumevaju upoznavanje kulture, istorije, tradicije i običaja. Ovo je sjajna prilika za mlade da putuju i dožive nezaboravna iskustva, nauče nešto novo kroz zanimljive radionice i steknu internacionalna prijateljstva.
Više o samom projektu možete saznati na: www.projects.aegee.org

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account