logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

Laza Lazić: Vekovanje

lazic-laza.jpg

SREDA, 26. JUN U 19.00 MALA SALA

ciklus Naši savremenici

Laza Lazić je rođen 23. juna 1929. godine u Somboru. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Somboru. Studirao je filosofiju i jugoslovenske književnosti i jezike u Beogradu. Vrlo rano je počeo da objavljuje pesme i prvu zbirku pod naslovom „Pesme“ objavila mu je novosadska Matica srpska, a ubrzo potom i beogradski „Nolit“ objavljuje njegovu knjigu poezije „Intime“. Posle toga, objavio je više knjiga lirske poezije i drugih dela. Sedamdesetih godina HH veka počeo je da objavljuje i knjige za decu. Do sada je objavio tridesetak knjiga za mlade čitaoce svih uzrasta - romane, pripovetke, pesme, poeme, bajke i druge oblike umetničke književnosti.

Bio je osnivač i urednik književnog časopisa „Mlada kultura“, član uredništva i sekretar književnog časopisa „Savremenik“, urednik lepe književnosti u Izdavačkom preduzeću „Kultura“, urednik u „Dnevniku“ Novi Sad. Veći deo života proveo je kao slobodni umetnik, u studijskim putovanjima, posvećen književnosti, muzici...

Pesme i dela Laze Lazića odlikuje književno majstorstvo, čar jezika, lirika, blagost, smernost, te istina o muci i radosti ljudskog života, kao i osećanje lepote u svetu na koji se izliva neizmerna milost sveopšteg bivstva. Nedavno je dobio „Vukovu nagradu“ za životno delo.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account