logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

KOLIKO NE ZNAMO?

c_1100_0_16777215_00_slike_19_11_najava_ipb_tribina_28.11._nasa_foto_mlecni_put.jpg

ČETVRTAK, 28. NOVEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

Tribina Instituta za fiziku u Beogradu

Nerešeni problemi u savremenoj nauci

Na tribini Instituta za fiziku koja u okviru inicijative „Nauka kroz priče” privlači veliku pažnju publike, u novoj sezoni saznaćete nešto neočekivano. Na tribini pod naslovom „Koliko ne znamo“, putujući kroz pitanja na koja savremena nauka još nije odgovorila, posetioci će iz nove perspektive sagledati raznolikost tema savremenih istraživanja, kao i njihov značaj za čoveka našeg doba.

Sa idejom da kroz ovakav, nepretenciozan pristup, podstaknu na razmišljanje i predstave tajne ljudskog poduhvata istraživanja prirode, učesnici će govoriti o najvećim nerešenim problemima nauke kroz primere iz više oblasti. Mnoga od ovih pitanja svakodnevno se istražuju, dok su druga skrajnuta, gotovo zabranjena, ili čak zaboravljena. Tribina će osvetliti složeni put naučnog saznanja - od privida da poznajemo određeni fenomen, raznih drugih predrasuda, preko neočekivanih otkrića i velikih dilema, do novih paradigmi koje menjaju ne samo nauku nego i svakodnevni život ljudi.

govore: dr Antun Balaž, Centar za izučavanje kompleksnih sistema Instituta za fiziku u Beogradu; dr Aleksej Tarasjev, Odeljenje za evolucionu biologiju Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“; dr Milan Stojanović, Astronomska opservatorija u Beogradu; dr Miljana Milojević, Odeljenje za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu; moderator: Slobodan Bubnjević, „Nauka kroz priče“

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account