logo skc

АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

ERIKSONOVA KONVERZACIONA HIPNOZA

UTORAK, 25. APRIL U 18.00

NOVI PROSTOR

predavanje; predavač: Ljiljana Jagodić, klinički psiholog
Poznati američki psihoterapeut i klinički hipnoterapeut, Milton Erikson, svojevrsnom autohipnozom uspeo je da prevaziđe sopstvenu bolest, i sva ta iskustva kasnije u životu, obrazujući se, iskoristio je za osnivanje svojevrsne konverzacione hipnoze koju je koristio u radu sa klijentima.
Snaga hipnotičke komunikacije je u tome što ona radi: Kad se svesno fokusirate na hipnotičku sugestiju - jer i vaše podsvesno sluša; kad vaš svestan um odbaci sugestiju kao nemoguću; čak i kad je vaš svestan um u nemogućnosti da se fokusira.
Niko nije odabrao da svesno pocrveni ili zaboravi tekst pri javnom nastupu, ili da ima panične napade… Zato hipnoterapeuti Eriksonove konverzacione hipnoze  često koriste metafore, „zbunjujući jezik”, jer ih  svesni um teško obrađuje, ali zato na podsvesni deluju fantastično.
Hipnoterapija se koristi u vezi sa raznim psihološkim traumama, u vezi sa problemima sa spavanjem, pri odvikavanju od pušenja, pri formiranju novih zdravih navika u ishrani i u mnogim drugim oblastima života.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account