logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

Dan mentalnog zdravlja: Psihoterapija i društvo

PONEDELJAK, 10. OKTOBAR U 18.00

VELIKA SALA

(letnja scena)


10. OKTOBAR je Dan mentalnog zdravlja. Tim povodom SKC organizuje tribinu koju realizuje tim projekta „Pričajmo o tome“ (www.pricajmootome.rs, fb/pricajmootome) i savetovalište Entera (www.entera.rs)  pod nazivom Psihoterapija i društvo gde će predavači kroz svoje lične priče predstaviti osnove psihoterapijske prakse. Svaki psihoterapeut bio je klijent i zna kako je prvi put nazvati svog psihoterapeuta, ući u nepoznatu prostoriju i govoriti o sebi, svojim problemima, osećanjima i tajnama. Predavači  su terapeuti koji rade u savetovalištu Entera i imaju višegodišnje iskustvo u radu sa klijentima.

Milan Radovanović je specijalni pedagog, psihološki savetnik i trener; rođen je 1978. godine u Zemunu. Za njegovo ime vezuje se početak izučavanja i tretiranja internet zavisnosti na ovim prostorima, kao i primena specijalno pedagoške metode tretmana problema zavisnosti i poremećaja u ponašanju. Osnivač savetovališta Entera u Beogradu i  Podgorici. Za sebe voli da kaže: „Ja pomažem ljudima kojima je loše da im bude dobro, a ljudima kojima je dobro pomažem da im bude još bolje.“

Danijela Kodžić

  je psihoterapeutkinja, sertifikovani transakcioni analitičar i trener. Rođena  je 1978. u Beogradu. Posle studija na Defektološkom fakultetu i zapažene karijere u karate sportu završava  postdiplomsku edukaciju u oblasti psihoterapije.  2015. godine postaje  Sertifikovani Transakcioni analitičar i trener a zatim i  saradnik u nastavi u ICTA ( Internacionalni  Centra za Transakcionu Analizu) i praktičar Telesne psihoterapije pod supervizijom. Profesionalnu karijeru počela je   u organizacijama koje se bave osetljivim i socijalno ugroženim grupama(CIM (Centar za integraciju mladih – projekat “Svratište za decu koja žive i rade na ulici”). Sa kolegama 2005.  osniva program Psihološke radionice u Domu Omladine Beograda. Ovaj program je  za proteklih 10 godina  dao snažan doprinos ponudi stručne psihološke pomoći u Beogradu.  Od 2006. godine posvećena je razvoju  individualne i grupne psihoterapije i psihološko- edukativnih radionica za lični rast i prevazilaženje životnih kriza. Poseduje edukaciju i dugogodišnje iskustvo  u primeni  više psihoterapijskih modaliteta: transakciona analiza, telesna psihoterapija i geštalt.

Ružica Madžarević bavi se psihologijom u različitim sredinima sa ciljem da pomogne drugima da odgovore na pitanje: prevazići  sopstvene nedostatke, probleme i/ili proširiti sopstvene kapacitete da bismo živeli zadovoljniji život u kome se osećamo srećno i moćno. Osnovu njenog rada čine principi transakcione analize, a u svom pristupu posebno izdvaja polaznu tačku u radu – Ne postoje laki i teški problemi i teme za promenu. Svakome ko odluči da menja svoja ponašanja, misli, osećanja sopstvena tema je najznačnija. Kombinujući svoja iskustva za zavisnicima od kockanja, adolescentima sa problematičnim ponašanjem, premorenim radnicima,  ljudima koji se suočavaju sa hroničnim oboljenjima i ljudima koji ne znaju šta će sa sobom i svojim životu, prikazaće kako se tokom života razvija naš psihički život i na koji način u svakoj fazi razvoja možemo da prevaziđemo nedostatke, rešimo probleme i napredujemo uz pomoć različitih oblika psihološke pomoći i podrške.

Marko Braković je 2006. godine diplomirao andragogiju na Filozofskom fakultetu kao jedan od najboljih studenata u generaciji i to na temu Komparativnog vaspitanja i obrazovanja. Iste godine, upisuje postdiplomsku edukaciju iz oblasti konstruktivističke psihoterapije i piše specijalistički rad na temu hemijskih i nehemijskih zavisnosti. u svom radu primenjuje moderan, eklektičan pristup klijentu kao jedinstvenoj individui, uz uvažavanje tradicionalnih psihoterapijskih vrednosti i paradigmi, sa potpunim razumevanjem trenutne ljudske situacije u doba digitalizacije i ekonomizacije gotovo svih aspekata života. Osoba se posmatra kao originalan i neponovljiv entitet koji ima svoje razloge, vrednosti, bazične oslonce i sistem konstrukata odnosno načine na koje posmatra svet oko sebe. Dok to dobro ne razumemo i upoznamo, osoba se  ne uvodi  u proces opsežnih promena. Ona  se menja kada je i sama spremna na to. Rođen je 26. januara 1978. godine u Beogradu. 2006. godine diplomirao je andragogiju na Filozofskom Fakultetu kao jedan od najboljih studenata u generaciji, i to na temu Komparativnog vaspitanja i obrazovanja. Iste godine, upisuje postdiplomsku edukaciju iz oblasti konstruktivističke psihoterapije i piše specijalistički rad na temu hemijskih i nehemijskih zavisnosti. 2008. godine počinje samostalno da drži psihoterapijske seanse, i već na početku karijere stiče značajan broj radnih sati sa klijentima koji mu se obraćaju zbog najrazličitijih problema. Nakon svega par godina uspešnog rada, ima materijala za studiju slučaja koju završava 2011. godine. U leto iste godine, Marko počinje da radi pri Defektološkom Savetovalištu Entera, u početku radeći samo individualne, da bi ubrzo počeo da radi i psihoterapije sa parovima. Sa kolegom Milanom Radovanovićem vodi i koordinira rad sa grupama mladih ljudi sa problemima vezanim uglavnom za adolescentske krize. Piše blogove i stručne tekstove u kojima često obrađuje teme promiskuiteta, preuranjene ejakulacije, partnerske psihoterapije, hemijskih i nehemijskih zavisnosti a redovno gostuje i na beogradskim i srpskim radio i TV stanicama. Sa svojim kolegama iz savetovališta bio je redovni predavač na seriji tribina "Sex u ljubavi" u organizaciji KC Studentski grad kao i gost u radionici Kancelarije za mlade, a na temu Profesionalne orijentacije. Autor je i voditelj radionica "Šta žene žele?", "Zavođenje putem društvenih mreža" i "Kako preboleti raskid?". U jesen 2014 izašao je i Markov prvi roman pod nazivom "Fejsbuk Predator". Ovaj psihološko erotski triler pobrao je sjajne kritike i za kratko vreme stekao veliki broj vernih čitalaca. U aprilu 2015 roman je doživeo i svoje drugo izdanje a uskoro izlazi i slovenački prevod. U oktobru 2015 izašao je i Markov drugi roman pod nazivom "Tablet" koji predstavlja prvi srpski psihoterapijski roman i ovaj naslov tretira tajne psihoterapijskog zanata, kao i njegove dileme i probleme. I ovaj roman je doživeo brzi proboj i odlične kritike.

Bojana Obradović radi kao rebt psihoterapeut pod supervizijom u Savetovalištu Entera u Beogradu. Završila je osnovne studije kliničke psihologije i master studije psihologije rada na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Učestvovala je 2015. godine na Petom kongresu psihoterapeuta Srbije sa temom erektilne disfunkcije kod muškaraca, dok se u svojoj master tezi bavila sindromom izgaranja. Na Vojnomedicinskoj akademiji je završila pripravnički staž i stekla licencu stručne zdravstvene saradnice. U svom radu primenjuje rebt&kbt tehnike. Oblasti rada u kojima ima najviše iskustva su: depresija, anksioznost, napadi panike i panični poremećaj, fobije, strah od letenja, seksualne disfunkcije, problemi u učenju, psihološki sterilitet, asertivnost, problemi prilagođavanja, ljubavni problemi. Radi individualno, sa parovima, vodi terapijske grupe i edukativna predavanja. Pored svog volonterskog projekta Pričajmo o tome, volontira za Centar za mame i Doktor u kući. Bojanin rad možete pratiti na njenoj stranici Psihoterapija, lični rast i razvoj.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account