logo skc

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДИЗАЈН СЕКЦИЈЕ УЛУПУДС-А
ПЕТАК, 19. ЈАНУАР У 19.00
ТИБЕРИУ БЕКА
1 - 19. ФЕБРУАР
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија

DAN BORBE PROTIV AIDS-a AIDS I POLNE BOLESTI - SAMOZAŠTITA

milan_bjekic.jpg

 

PETAK, 1. DECEMBAR U 18.00

NOVI PROSTOR

predavač: prim. dr nauka Milan Bjekić, načelnik Službe za polno prenosive infekcije Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti, autor više knjiga o polnim bolestima
Svake godine 1. decembra  obeležava se Svetski dan borbe protiv AIDS-a.
Toga dana, usmerava se pažnja svih stanovnika Zemlje prema AIDS-u kao vodećoj globalnoj pretnji. Od tada pa do danas, ovom kampanjom obuhvaćene su različite teme i ciljne grupe ljudi, a svetski dan borbe protiv AIDS-a se obeležava u gotovo svim državama sveta. Tema u sklopu događanja: „AIDS i polne bolesti - samozaštita“.
Tog dana se na reverima širom sveta nose crvene tračice, simbol borbe protiv AIDS-a, koje je osmislio 1991. godine slikar Frenk Mur.
Poput samog HIV/AIDS-a stigma i predrasude vezane uz njih su globalni problem i stalni su pratioci te epidemije. Cilj predavanja je podizanje svesti zajednice o HIV infekciji, uključujući podršku i razumevanje za obolele od AIDS-a i članove njihovih porodica, kao i neophodnost razvijanja obrazovnih i preventivnih inicijativa.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account