logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

BESPLATNI STRUČNI SEMINARI ZA STUDENTE (BEST)

SREDA, 18. MART

2015. u 17.00

NOVI PROSTOR

predavači: Sonja Mihajlov, predsednik BEST-a Beograd; Jovan Praštalo, koordinator za odnose sa javnošću BEST-a Beograd
BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna studentska neprofitna apolitična nevladina organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta pruža komplementarno obrazovanje, razvoj sopstvenih potencijala i podršku u započinjanju karijere u struci. BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i  organizuje preko 100 događaja godišnje, povezujući na taj način više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 33 zemlje Evrope.
Tokom godine svaka od 96 lokalnih BEST grupa u okviru svog univerziteta organizuje stručni kurs čiji je cilj obrazovanje, upoznavanje drugih kultura i negovanje različitosti. Kursevi traju 9 -10 dana i obuhvataju predavanja, upoznavanje grada domaćina i večernja druženja.
Većina univerziteta u Evropi BEST kurseve priznaje kao značajnu vannastavnu aktivnost, te se za pohađanje ovog kursa dobijaju i ESPB bodovi, na Univerzitetu u Beogradu samo određeni fakulteti priznaju bodove dobijene na ovaj način. Potvrdu o pohađanju kursa izdaje Univerzitet grada u kome je kurs održan. Pohađanje kursa besplatno je, obezbeđeni su hrana, smeštaj i sve vannastavne aktivnosti koje su predviđene programom. Student koji bude primljen na kurs u obavezi je da lokalnoj BEST grupi dostavi potvrdu da je student Univerziteta u Beogradu, da govori engleski jezik i, ukoliko bude izabran, ostavi depozit u visini do 50 evra kao potvrdu da će sigurno otputovati na kurs. Depozit se vraća studentu po povratku u Srbiju. Jedino što lokalna BEST grupa ne obezbeđuje jeste refundacija putnih troškova do grada u kome se kurs održava. Studenti sa visokim prosekom tokom studija mogu da dobiju potvrdu od Lokalne BEST grupe i tako u svojoj opštini apliciraju za refundaciju putnih troškova.
Godišnje preko 7000 studenata poseti univerzitetske centre širom Evrope i na taj način doprinese razvoju sopstvenog obrazovanja.
Tema prezentacije je šta su to letnji kursevi i kako napisati motivaciono pismo, te su svi studenti koji žele da se prijave i pitaju članove BEST-a Beograd bilo šta u vezi sa kursevima dobrodošli.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account