logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

ART (O) PHYSICS

Infra-River_Isar_close_to_Landshut__autor_Christian_Obermeier.jpg

 

PONEDELJAK, 18. MAJ 2015. U 18.00

MALA SALA

izložba studentskih radova
Christian Obermeier, autor fotografija, Saša Topić, autor fotografija, Pavle Popov, autor muzike i Vanja Šarković, autor izložbe
u 18.30

MALA SALA

NOVA KOMADEŠKA SPEKTRA: INFRACRVENA FOTOGRAFIJA
Christian Obermeier, Max Planck institut za fiziku svemira u Garhingu
Predavanje ima za cilj upoznavanje sa tehnikama vezanim za dobijanje fotografija u infracrvenom delu spektra, njihovim procesiranjem i obradom, kao i primenom koju infracrvena fotografija može pronaći u različitim granama industrije - od botanike do juvelirstva! Biće opisana tehnika „hibridnih“ fotografija. Izlaganje je na engleskom jeziku.
Ice Cross polarization no7  autor Sasa TopicDa li vas je ikada interesovalo kako Pariz izgleda u infracrvenom? Ili kako se kapljica vode pretvori u raskoš boja?
Izložbom ART(o)Physics studenti astrofizike, autori izložbe, nastoje da približe publici estetski privlačnu stranu nauke koja je često zanemarena.  Autori su razvili nove tehnike fotografisanja i drugačiji pristup svakodnevnim fenomenima. Izložbu će pratiti ambijentalna muzika koju je za ovu priliku komponovao Pavle Popov.
Izložba je posvećena i Međunarodnoj godini svetlosti, a pokrovitelji su Matematički fakultet u Beogradu, Banka znanja, Centar za promociju nauke i Studentski kulturni centar Beograd.
U toku trajanja izložbe, ljubazni volonteri radove će približiti i sa naučne strane, a posetioci će imati priliku da se slikaju infracrvenom kamerom, svakog radnog dana od 12.00 do 17.00 časova.
Christian Obermeier je student doktorskih studija astrofizike na Max Planck institutu za fiziku svemira u Garhingu gde se bavi otkrićem egzoplaneta. Prilagodivši svoju kameru za snimanje u bliskom infracrvenom, počeo je da eksperimentiše i uspešno razvio sasvim novu tehniku „hibridne“ fotografije.
Saša Topić je student osnovnih studija astrofizike na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Njegovi radovi nastaju u spoju interesovanja za konstrukciju posmatračkih instrumenata i znatiželje da istraži svet fenomena. Za ovu izložbu su odabrani radovi iz tehnika makrofotografije i spektroskopije.
Vanja Šarković je studentkinja osnovnih studija astrofizike na Matematičkom fakultetu u Beogradu i bavi se modeliranjem evolucije galaksija - svoj rad u ovoj oblasti je započela tokom letnje prakse na Max Planck institutu u Heidelbergu 2014. godine. Posvećena je i obrazovanju mladih u oblastima nauke, a ovom izložbom želi da približi nauku ljudima iz sveta umetnosti, a umetnost ljubiteljima nauke.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account