logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

ANTROPOLOŠKI RAZGOVORI #7

 

UTORAK, 6. JUN U 19.00

BAŠTA SKC-A  (U SLUČAJU KIŠE NOVI PROSTOR)


Klub studenata etnologije i antropologije (KSEA), Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
Antropološki razgovori zamišljeni su kao mesto otvorene diskusije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina sa težnjom da se podstakne interdisciplinarni dijalog. Imaju cilj da, razmatrajući različite teme, upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, poljima istraživanja i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.
Značenja kulture: perspektive primene antropološkog određenja kulture izvan naučnog konteksta
Pozivamo vas da zajedno diskutujemo o kulturi. Središnji pojam, i najšire određenje polja interesovanja i delovanja sociokulturne antropologije, kultura se istovremeno pojavljuje i u drugim društveno-humanističkim naukama, umetnosti, kao i u kolokvijalnoj upotrebi. Na prvi pogled izdvaja se kao široko poznat i precizno definisan termin. Ipak, već sa prvim pokušajima njenog preciznijeg određenja nailazimo na značajne poteškoće koje otkrivaju možda i neočekivanu kompleksnost skrivenu iza naizgled poznate površine.
Podsetićemo se istorije ideja i napora usmerenih ka razumevanju ovog neuhvatljivog fenomena, proći kroz uzbudljiv put od vidljivog ka nevidljivom, od javnog ka skrivenom, od statičnog ka dinamičnom, uočavajući promene načina na koji je moderni čovek video i razumeo sebe, druge, i svet u kom se nalazi. Na kraju, ukazaćemo na značaj antropološkog shvatanja kulture i načine na koje ona mogu da funkcionišu kao baza za razumevanje, diskutovanje i hvatanje u koštac sa savremenim društvenim problemima.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account