logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

ANTROPOLOŠKI RAZGOVORI #5

Antropoloski_razgovori_5.jpg

 

PONEDELJAK, 25. JANUAR U 18.00

MALA SALA

Ciklus: Studentski život
Antropološki razgovori zamišljeni su kao mesto otvorene diskusije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina sa težnjom da se podstakne interdisciplinarni dijalog. Takođe, antropološki razgovori imaju za cilj da upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.
Bantustan ili nenamerna etnografija?
KSEA - Klub studenata etnologije i antropologije i Klub putnika pozivaju  vas da prisustvujete zanimljivoj diskusiji koja će ovaj put okupiti autore knjige Bantustan - Uroša Krčadinca, Marka Đedovića, Lazara Pašćanovića i etnologe i antropologe.
moderatorka: dr Ildiko Erdei, profesor na odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Bantustan je stoperski zapis od Balkana do juga Afrike. Trojica prijatelja, inače članovi Kluba putnika, prešli su Afriku od severa do juga, putujući na sve načine, od autostopa do aviona, spavajući posvuda, čak i kod poglavice jednog afričkog plemena. Ova knjiga rodila se iz serije blogova o tromesečnom putovanju kroz Afriku. Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti.
Kroz predstavljanje i razgovor o knjizi, razmatraćemo na koji način je ovo i antropološki roman i riznica etnografskog iskustva.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account