logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

Циклус представљања факултета

c_1100_0_16777215_00_slike_23_01-02_slika_za_6_februar_2023_-_pravni_fakultet_ciklus_pretstavljanja_fakulteta_71.jpg

У жељи да помогне младима у избору будућег занимања, да подсети на важност улагања у знање и усавршавање, Студентски културни центар већ годинама je домаћин факултетима Београдског Универзитета. Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних,  мастер или докторских студија.

ПОНЕДЕЉАК, 30. ЈАНУАР У 18.00 МАЛА САЛА

Фармацеутски факултет Универзитета у Београду

Након презентације „Кад порастем бићу фармацеут“ о студијама на Фармацеутском факултету коју ће одржати доц. др сц. Тамара Гојковић, заинтересовани  посетиоци имаће прилику да послушају и предавање „Значај фармације у савременом друштву“ које ће одржати  асист. др сц. Андријана Милошевић Георгијев. У току предавања присутни ће моћи да се упознају са развојем фармацеутске и биохемијске праксе који прати савремене токове, те старим/новим улогама фармацеута и биохемичара.

ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 18.00 МАЛА САЛА

Факултет политичких наука Универзитета у Београду

Након класичне презентације факултета, за заинтересоване посетиоце биће одржано предавање „Зашто (некада) доносимо одлуке које (можда) не желимо?“, које ће одржати доц. др Никола Јовић, истраживач и доцент на Факултету политичких наука. Водио је многе истраживачке пројекте за међународне и академске институције, компаније, амбасаде... Помагао је у доношењу одлука  кроз управљање кампањама, консалтинг и истраживања јавног мњења. Посебно га занимају емоције и њихова улога у процесу одлучивања.

ПОНЕДЕЉАК, 6. ФЕБРУАР У 18.00 МАЛА САЛА

Правни факултет Универзитета у Београду

Презентацију о студијама на Правном факултету одржаће асистент Уна Дивац, Катедра за правну историју.

Након презентације говориће студенти, учесници такмичења у беседништву које се традиционално, сваке године, одржава на Правном факултету у Београду. Млади беседници извешће неке од најинтересантнијих говора – од духовитих до„смртно“ озбиљних, на уско правне или на шире друштвене теме. Њихови говори су не само на реторској, већ и на академској висини, изречени вешто, аргументовано и културно.

ЧЕТВРТАК, 9. ФЕБРУАР У 18.00 МАЛА САЛА

Учитељски факултет Универзитета у Београду

Након презентације о студијама на Учитељском факултету, заинтересовани посетиоци имаће прилику да послушају предавање „Даћете ми један капучино за ношење!“ Речи страног порекла и њихова употреба у српском језику које ће одржати  др Љубица Весић, асистент на предметима српски језик 1 и српски језик 2. Богатство српског језика огледа се и у великом броју позајмљеница које у наш језик долазе из различитих језика. Многе од њих употребљавамо готово свакодневно несвесни тога да их заправо изговарамо погрешно.

Будите и ви део ове занимљиве радионице и сазнајте које су то речи које најчешће користимо погрешно, а затим покушајмо да утврдимо која су правила адаптације страних речи...

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account