logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

SANjA DOMAZET: BOŽANSTVENI BEZBOŽNICI

EElVrKCWwAUHKlK.jpg

SREDA, 16. SEPTEMBAR U 19.00 MALA SALA

učestvuju: Gordana Milosavljević Stojanović, Sanja Domazet i Vesna Kapor
U izdanju Službenog glasnika objavljene su tri knjige eseja istog naslova spisateljice, profesorke i novinarke Sanje Domazet. Reč je o izuzetnim zbirkama literarnih portreta najblistavijih umova 20. veka. Eseji pisani darovitim i bogatim književnim izrazom i stilom, ali i novinarskom jasnoćom, kratkoćom i munjevitim izrazom, protkani su životnom dramaturgijom koja čitaocu nudi kako uživanje u čitanju, tako i pregršt znanja iz književnosti, umetnosti i nauke. Stoga nije čudo što su upravo čitaoci podsticali autorku da piše i objavljuje nove eseje o ljudima koji su menjali svet.
Preko sto reportaža o ličnostima, koje su sabrane u tri knjige, stilski i poetski oblikovane su u kratke priče čiji su junaci svojim delima obeležili naše vreme. Lične reminiscencije daju pričama poetsku notu, dok renesansno znanje pripovedača, od naizgled biografskih detalja, tvori uzbudljivu životnu dramu svake ličnosti ponaosob, otkrivajući unutrašnje svetove onih koji su oblikovali svet u kome živimo.
Kao vešt novinar i darovit pisac Sanja Domazet ikone XX veka, na pozornici života, osvetljava iz jednog specifičnog, intimnog, ljudskog ugla. Koristeći najfinije literarne tehnike autorka nefikciju pretvara u poetiku življenja i stvaranja. Ličnosti koje povezuju neumorna stvaralačka energija i vanvremeni talenat, jesu ljudi od krvi i mesa, obuzeti strašću, ludilom, patnjom, ljubavlju... Eseji o njima mogu se čitati i kao mozaični roman o junacima našeg doba.

 Sanja Domazet  Sanja Domazet  Sanja Domazet

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account