logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

MAPIRANjE

c_1100_0_16777215_00_slike_21_04_mapiranje_1.jpg

PETAK, 2. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

koreografije
Projekat „Mapiranje“ je prezentacija rada gostujuće profesorke Natalije Gabrielczyk u formi solo koreografija koje izvode studenti II i III godine Instituta za umetničku igru: Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva, Katarina Ilijašević, Angela Mihova i Sonja Stojanović.
Improvizacija i pravljenje partitura važan je alat i pristup za stvaranje i izvođenje. Tokom dve nedelje, zajedno sa studentima, započeto je koreografsko građenje materijala koje je prošireno i razvijeno u solo izvođenje.
Ceo proces naziva se „Mapiranje“ zbog mape koju su studenti crtali za svoje kretanje u ograničenim delovima prostora - artikulisanje ivica, blizine, udaljenosti, ruta i terena.
„Mapiranje“ predstavlja kompilaciju različitih putovanja u realnom vremenu. To je zajedničko pripovedanje kroz pokret mladih, neverovatnih umetnika.
To je proces stvaranja.

Natalia Gabrielczyk
Studirala je ples na Univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu gde je sarađivala sa pozorištem Landesteater u Lincu. Od 2018. godine Natalia Gabrielczyk je u kompaniji Hofeš Šehter, gde je deo performansa SHOW, East Wall, Shechter Underground i Grand Finale i gde drži masterklasove. Sarađivala je sa dve nemačke koreografkinje, Karolin Štehele i Elizabet Šiling.

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail: teodora.zivkovic@iui.rs

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account