logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Лука Пушић: Бајонет, Барикада, Барјак

luka_pusic.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 8. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА

промоција књиге

говоре: Павле Зелић, писац и председник Агенције за лекове и медицинска средства; Растко Поцеста, публициста; Лука Радојевић, научни саветник аутора и први читалац књиге; Лука Пушић, аутор романа

Први део новог серијала епске фантастике „Бајонет, Барикада, Барјак“ говори о политичким, криминалистичким, љубавним и другим аферама и заверама које се дешавају у једном свету у коме је, после векова апсолутистичких монархија, једну од њих збрисала народна револуција која уз једнака права свих грађана прокламује и еманципацију до тада прогоњених и страхом обавијених раса - вампира и вукодлака. Један вукодлак постаје министар здравља и објављује општу вакцинацију за коју противници тврде како јој је једина сврха да људско месо учини укуснијим. Један потказивач постаје револуционарни командант острва на коме живи, али, штитећи дворце од паљевине, задобија мржњу најрадикалнијих револуционара. Један дечак у новооснованој републиканској школи највише жели да постане председник одељења, али кад његови школски другови, један по један, постају жртве вукодлака и вампира, сведочи много озбиљнијим поделама међу својим колегама. Један збачени краљ покушава да се  врати на престо верујући да само он може спасти народ од чудовишта. Једна краљица са друге стране океана пркоси свом племству симпатишући револуционаре и тражећи праведно решење за питање вампира и вукодлака. У овој књизи моћи ћете да прочитате шта ће се њима и другима десити и да одаберете страну коју ћете подржати.

Свако ко купи књигу моћи ће да креира један лик за наставак књиге и да каже на чијој страни ће се тај лик борити. Такође, они који купе књигу и прочитају је у року од три месеца имаће могућност да учествују у анкети која ће утицати на догађања у наставку серијала, као и могућност да предложе један закон за Револуционарну скупштину о коме ће се расправљати у следећем наставку. Још једна погодност је и то што ће купци романа моћи да наруче и са попустом купе мајицу са неким од ликова из књиге.

 

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account