logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

ZORICA KOSTIĆ

ZORICA_KOSTIC_1.jpg

 

SREDA 1. APRIL U 19.15

NOVI PROSTOR

multimedijalni projekat (slike/skulpture/video)
Zorica Kostić rođena je 1990. godine. 2010. godine upisuje  Fakultet za umetnost i dizajn na odseku dizajn tekstila i odeće na kome diplomira 2014. godine. Ubrzo nakon diplomiranja izlaže svoju kolekciju na Fashion weeku u Beogradu pod nazivom Infinity, gde biva i najviše zapažena. Tu započinje i saradnja sa slikarom Milošem Šobajićem, za  Zoričin dizajn haljina (letnja i večernja kolekcija) sa štampanim printom Šobajićevih slika preko kreacija. Tako i  nastaju ilustracije na kojima se može videti koncept buduće kolekcije.
U međuvremenu, dok prodaje svoje crteže, autorka radi editorijale za časopise čiji su urednici oduševljeni kolekcijom Infinity. Njeni radovi humanitarnog karaktera i dalje se promovišu i revijalno izlaze pod nazivom Test Yourself u Supermarket Concept Store,. U decembru 2014. godine učestvuje i revijalno i takmičarski na prvoj Vip manifestaciji Fashion Touch Belgrade.
Izložba slika i skulptura na kojima je radila četiri godine na fakultetu i modno slikarskih ilustracija koje je radila zajedno sa Milošem Šobajićem, čiji je deo predstavljen i na ovoj izložbi, premijerno je prikazana u KC Lada u januaru 2015.godine.
„Kod Zorice nikada ne postoji inspiracija. Po njenom mišljenju to je laž. Postoji vizija. Urođeno ponašanje, osećaj koji nas vodi kroz život. Ili ga imaš, ili ga nemaš. Zbog toga u duhu buduće kolekcije i Zorinog dosadašnjeg životnog malog iskustva, izložba nosi naziv Bandit i dama. Uživajte!“ (Zorica Kostić)

 ZORICA KOSTIĆ  ZORICA KOSTIĆ  ZORICA KOSTIĆ

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account