logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

VŠLPU, Beograd: LIČNO JA

c_1100_0_16777215_00_slike_18_04_vslpu_vslpu_003.jpg

 

 

PONEDELJAK, 23. APRIL U 19.00 (traje do 5. maja)

SREĆNA GALERIJA

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH /STUDENTSKE IZLOŽBE
digitalni radovi
Stručna komisija za selekciju radova: Marja Grahovac Karan, nastavnik na studijskom programu Grafički dizajn, VŠLPU; Bojana Bojović Milošević, nastavnik na studijskom programu Grafički dizajn, VŠLPU i Igor Rill, urednik magazina National Geographic Srbija
Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija - VŠLPU iz Beograda tradicionalno u aprilu predstavlja najbolje radove svojih studenata u Srećnoj galerji SKC-a.
Studenti VŠLPU su se prošle godine u ovoj galeriji predstavili  izložbom Sve najbolje od VŠLPU, a 2016.  izložbom fotografija Drugačiji pogled.
Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti iz Beograda jedina je državna visokoškolska ustanova strukovnih studija na polju umetnosti u Srbiji. U svojoj pedagoškoj strategijskoj orijentaciji akcenat stavlja na razvijanje veština u praktičnom radu, a studente privlači pre svega zbog inovativnih studijskih programa i novih umetničkih i stručno aplikativnih predmeta, malih grupa i individualnog rada sa studentima.
U Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu postoje tri odseka: mediji slike, grafički dizajn i dizajn enterijera. Škola svake godine organizuje veliki broj izložbi svojih studenata i na taj način afirmiše njihove prve rezultate na polju umetnosti kao i njihovo prvo pojavljivanje na javnoj umetničkoj sceni.
Na ovoj izložbi biće prikazan izbor najboljih digitalnih radova (fotografija, digitalni kolaž, video) sa konkursa pod nazivom Lično ja.
Kreativni pristup studenata u ovom projektu reflektovaće se kroz njihov unutrašnji svet i kroz  perspektivu sveta koji ih okružuje.
To će biti prilika za studente sve tri godine, sa sva tri studijska odseka (dizajn enterijera, grafički dizajn, mediji slike) da izađu iz okrilja škole, i prikažu svoje radove u jednom reprezentativnom izložbenom prostoru.
Konkurs je podržan od strane magazina  National Geographic Srbija. Ovaj renomirani svetski magazin već duže vreme podržava projekte studenata VŠLPU (foto konkurs Otkrijte VŠLPU – 2015, foto konkurs Drugačiji pogled – 2016, konkurs za plakat Planeta je moj dom – 2016, konkurs za animirani rad Zagađene vode Srbije – 2016).
Tri najbolja studenta biće nagrađena godišnjom pretplatom na časopis National Geographic Srbija.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account