logo skc

НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.

TRAGOM MATERIJALA

c_1100_0_16777215_00_slike_22_04_tragom_materijala_skola_za_dizajn_beograd_4.jpg

14 – 30. APRIL SREĆNA GALERIJA
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE
ŠKOLA ZA DIZAJN, BEOGRAD

godišnja izložba radova na predmetu i sekciji fotografije
autori izložbe: Ranka Hrvaćanin i Goran Redžepi, profesori fotografije

Po rečima profesora, autora postavke: „Naziv ove izložbe krije teksturu kao likovni element, tj. jedan od osnovnih likovnih elemenata u nizu njihovog praktičnog izučavanja.
Jednogodišnji osnovni kurs učenja fotografije u Školi za dizajn u Beogradu predviđen je školskim planom i programom, na drugoj godini školovanja, u redovnoj nastavi. Savladavanje tehničko-tehnološke i likovno-estetske osnove, u nekim elementima specifičnim za oblast fotografije, daje učenicima solidnu osnovu da, kroz foto sekciju, u svim segmentima podignu nivo radova iznad školskog standarda i proseka. Specifičnost fotografske prezentacije teksture jeste ulazak u strukturu materijala, izborom kompozicionog kadra i najadekvatnijeg osvetljenja, čime se postiže i potencira sama materijalizacija. Zahtevni okvir prisutnosti teksture kao dominantnog likovnog elementa u beleženju ovih fotografskih motiva daje autorima neograničene mogućnosti u likovnom pristupu, kroz različite poetike koje se kreću od realnog prikaza, geometrizacije i apstrakcije, pa do enformelističnih struktura.
Planom i programom, u redovnoj nastavi, a kasnije i na Sekciji obrađuju se likovni elementi sa aspekta fotografskog medija. Slobodna tema redovno je prisutna i učenici obrađuju teme po ličnom izboru. Foto sekciji Škole za dizajn iz Beograda je glavni cilj da polaznike nauči da, u moru digitalnih slika, prepoznaju neophodan kvalitet za ono što fotografija mora posedovati, kako u tehničkom, tako i u estetskom pogledu... “

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account