logo skc

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ

Milica Strezovski, crtež

c_350_300_16777215_00_images_stories_0-2015_06-07_milica_strezovski_milica_strezovski_1.jpg

 

ČETVRTAK, 4. JUN U 19.00

SREĆNA GALERIJA

Izlagački ciklus: Afirmacija mladih
Milica Strezovski rođena je u Beogradu 1987. godine. Diplomirala master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 2013. godine, odsek slikarstvo, u klasi profesora Gordana Nikolića.
Do sada je izlagala na više kolektivnih i na jednoj samostalnoj izložbi 2014. godine u galerija Doma kulture Studentski grad u Beogradu.
O svom stvaralaštvu u domenu crteža autorka navodi: „Linija, kao dominantno izražajno sredstvo u mom radu doživljava transformaciju... Ona putuje od funkcije da gradi energetski crtež nekontrolisano, ponavljajući se kao mantra, do toga da se sasvim umiruje i pretvara u senku koja se emituje u slojevima i tako formira oblik... Različite grupe crteža u osnovi su vezane u organsko-erotskoj prirodi (...)
U mom dosadašnjem radu stoji istraživanje pitanja pasije kao moćnog pokretača života, umetnosti, zločina pojedinca, sveta...
Fokus je u dvojnoj prirodi strasti koja uzbuđuje, rađa, zagreva... trpi i boli... Stanju konstantne uzrujanosti ne zna se poreklo... Ona je apstraktna. Snažna. Odvodi na nevidljiva mesta podsvesnog. Njena kompleksnost ogleda se u večitoj borbi Erosa i Tanatosa.“

milica strezovski 3

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account