logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

Maja Veselinović: CVETOMISLI I KNJIGOCRT

cvetomisli1.jpg

 

ČETVRTAK, 11. MAJ U 19.00  (TRAJE DO 20. MAJA)

Ciklus izložbi: Strip i ilustracija
izložba ilustracija
Maja Veselinović živi u Beogradu gde je diplomirala na Fakultetu za dizajn, odsek - grafički dizajn. Završila je i Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti, smer - nastavnik likovne kulture. Od 2001. godine radi kao freelance ilustrator, strip autor i dizajner.
Član  je slikarsko grafičke sekcije Udruženja likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Srbije – ULUPUDS sa statusom samostalnog umetnika.
Sarađujući sa domaćim i inostranim izdavačima kao što su Kreativni centar, Klett, Fabrika knjiga, Pozorište Zvezdarište, Umer Artists, Atelje 212... ilustruje knjige, časopise i edukativne publikacije namenjene deci. Radove objavljuje u časopisima, strip antologijama i specijalizovanim dizajn magazinima kao što su PRINT Magazine (SAD), UPPERCASE (Kanada), Curvy (Australija), InguineMah!gazine, Internazionale (Italija), Graffiti 76 Quadrinhos (Brazil),  Göoo magazin, The Ark Project (Argentina), Stripburger, Madburger (Slovenija), Ženski strip na Balkanu, Zarez, Komikaze, Kvadrat (Hrvatska), Hardcomics (Rumunija), Symposion, Balkan Twilight, Liceulice, Vreme, Politikin zabavnik, Elle, Pančevac, Rez magazin, Kvartal i dr.
Do sada je imala nekoliko samostalnih i učestvovala na preko 50 kolektivnih izložbi kod nas i u svetu (Italija, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Holandija, Ukrajina, Brazil, Australija, SAD…) Kontinuirano izlaže na svim izložbama i manifestacijama vezanim za ilustraciju i strip (Zlatno pero, Međunarodni salon stripa SKC Beograd, BookIll Fest, Bienale ilustracije u Bratislavi, Hrvatsko bienale ilustracije, Novo doba festival nezavisnog stripa, COW illustration festival u Ukrajini...) Dobitnica je nekoliko domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima su Grand Prix i Specijalna nagrada žirija za inovaciju Drugog međunarodnog salona stripa SKC Beograd, 2004. godine, počasna diploma Zlatno pero 2007. i nagrada Mali format 2010. nagrada ULUPUDS-a na godišnjoj izložbi slikarsko grafičke sekcije 2015. priznanje za ilustraciju na Festivalu ilustracije i knjige BookIll Fest 2016. i mnoge druge. Po izboru PRINT Magazine, vodećeg američkog magazina za grafički dizajn, svrstana je među 12 najzanimljivijih ilustratora u Evropi za 2008. godinu. Septembra iste godine, u izdanju SKC-a Novi Sad, objavljuje zbirku stripova Neobičan događaj sa namigivanjem i druge priče.
Izložba Cvetomisli i knjigocrt svojevrstan je osvrt na rad umetnice na polju ilustracije u periodu od 2012. do danas. Izložba se sastoji od dvadesetak celina, pri čemu je u okviru svake celine prikazan po jedan projekat (ilustracija knjige za decu, ilustracija za plakat, čestitke, samostalni ilustratorski poduhvati, razne skice...). Izložene ilustracije izvedene su kombinovanjem digitalnih i klasičnih slikarskih tehnika. www.majaveselinovic.com

kralj

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account