logo skc

СУБЈЕКТИ
ДО 9. МАРТА
Дизајн у новим медијима
6 – 29. МАРТ
ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СЕКЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈУ И ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ
14 – 26. МАРТ

LINIJE FRONTA

linije_fronta_1.jpg

 

SREDA, 14. FEBRUAR  U  19.00 (traje do 24. februara) 

SREĆNA GALERIJA

Izložba radova iz najnovijih albuma strip serijala
LINIJE FRONTA – Prvi svetski rat 1914-1918 / KNjIGA PETA I KNjIGA ŠESTA (System Comics, Beograd, 2017)
autor postavke: Igor Marković, urednik izdanja

Izdavačka kuća System Comics, nastavlja sa izdavanjem albuma u serijalu Linije fronta koji u sebi sadrže kratke priče prvenstveno domaćih, autora ali i mnogih zvučnih imena evropskog stripa, na temu Prvog svetskog rata.
Ovaj serijal započet je još 2014. godine u okviru Programa obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata 1914-2014. u Srbiji i Misije za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata 1914-2014. u Francuskoj. Reč je o jednom od najvažnijih poduhvata u srpskom stripu u ovoj deceniji, čiji su prvi tom sa razlogom podržali Francuski institut u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Strip serijal Linije fronta se tematski bavi životom na frontu i svakodnevnim životom ljudi tokom Velikog rata. Edicija ima umetničke, kulturne, obrazovne i diplomatske vrednosti.
Po osam autorskih priča u obe knjige (u petoj na 56 strana i u šestoj na 52 strane) potpisuje 15 scenarista i 16 crtača a pored autora iz Srbije i regiona, kao kuriozitet, zastupljena su i četiri ruska autora: Askoljd Akišin, Aleksej Trošin, Varvara Pomodor i Eldar Karhaljov.
Autori čije su priče objavljene u ova dva izdanja serijala – scenaristi, crtači, koloristi, ilustratori naslovnica i pojedinih stranica u albumima su: Dejan Stojiljković, Jovan Sekuloski, Milan Jovanović, Aleksandar Zolotić, Slađan Rankić, Nenad Cvitičanin, Darko Stojanović, Milenko Mišić, Nebojša Pejić, Le Renard, Milosav Ostojić, Nebojša Vasilić - Nebeski, Danica Radović, Luka Cakić, Boban Savić  Geto, Svetozar Obradović Toza, Goran Đukić Gorski, Draško Roganović, V. M. Kuriljov, Predrag Stamenković, Vladimir Aleksić, Đorđe Milović, Velibor Stanojević, Ivančo Nikolov, Vujadin Radovanović Vuja i Dragan De Lazare.

 Linije fronta  Linije fronta  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account