logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

KOSTA MILOVANOVIĆ: USTA

003_kosta_milovanovic_001.jpg

ČETVRTAK, 8. SEPTEMBAR U 19.00 VELIKA SALA

PREDAVAČKO-PREZENTACIONI PROGRAM IZ CIKLUSA STRIP I ILUSTRACIJA

promocija strip omnibusa

8 – 19. SEPTEMBAR

CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA

KOSTA MILOVANOVIĆ: USTA

izložba radova iz istoimenog strip omnibusa

Strip autor i ilustrator Kosta Milovanović rođen je 1971. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek zidnog slikarstva, 1999. godine. Magistrirao je zidno slikarstvo 2004. godine na istom fakultetu. Od 2006. član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije. Od 2000. do danas ilustruje izdanja izdavačkih kuća „Politika“, „Kreativni centar“, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, „Laguna“, „Bigz“, „Nolit“, „Novi logos“, „Pčelica“, „Klet“, „Službeni glasnik“ i dr. U izdanju „Pčelice“, 2019. godine objavljuje roman za decu „Luka mali slikar“.

Od 1998. predavač je na više radionica vezanih za likovnu umetnost. U Školi za dizajn u Beogradu 2001/02. radi kao profesor crtanja i slikanja, a od 2004. do danas radi kao profesor likovne kulture u OŠ „14. oktobar“ u Obrenovcu gde trenutno i živi.

Autor je više murala i dobitnik desetak značajnih nagrada i priznanja na festivalima, sajmovima, konkursima i takmičenjima iz domena ilustracije, stripa, ilustrovanja knjige i filma kratke elektronske forme.

Njegov najnoviji strip omnibus kojeg predstavljamo donosi četiri priče o jednom junaku: „Sve što ste ikada sanjali“; „Tajna balzamovog sirćeta“, „Usta“ i „Zlatna krila Manojlova“.

Za strip priču „Usta“ 2017. godine Milovanović dobija Nagradu izdavačke kuće „Besna kobila“ na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd.

 Kosta Milovanović: Usta  Kosta Milovanović: Usta  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account