logo skc

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ

GRAFIČKE KOMUNIKACIJE

c_350_300_16777215_00_slike_20_12_graficke_komunikacije_graficke_komunikacije_studenti_nis_013.jpg

10 – 25. DECEMBAR
PONEDELJAK-PETAK: 11.00 -18.00 / SUBOTA: 11.00 - 15.00
ili u virtuelnoj formi, preko http://www.facebook.com/comicsfest
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

izložba studenata Fakulteta umetnosti u Nišu
autor postavke: Anita Milić, vanredni profesor
Na ovoj izložbi zastupljeni su radovi iz oblasti grafičkog dizajna, studenata Fakulteta umetnosti u Nišu, koji se odnose na grafičke komunikacije. Kako je grafički dizajn interdisciplinarna delatnost, prepoznaje se kao sredstvo za različite oblike vizuelnog komuniciranja koje se kreće na relaciji kreacija - proizvodnja - tržište, za šta je potrebno imati ne samo dar, već i ulagati u znanje i iskustvo koji se stiču upravo na studijama dizajna. Zadatak studenta, kao budućeg profesionalca iz oblasti gafičkog dizajna, jeste kombinovanje vizuelnih i retoričkih elemenata u jednu koherentnu shvatljivu celinu koja ima kategoriju estetskog, s tim što nije vezan isključivo za estetski doživljaj. Drugim rečima, grafičkim dizajnerom smatra se stručnjak odgovoran za komunikacijski proces koji uključuje analizu, istraživanje i planiranje, a ima vidljiv rezultat, tj. grafičko rešenje.
U okviru predmeta grafičke komunikacije sa III godine osnovnih studija izlažu: Aleksandra Stanković, Andrijana Stanković, Helena Milošević, Kristina Đurđević, Marko Tomić, Mila Teokarević, Paulina Aleksić, Sara Popović i Teodora Nikolić.
Na Departmentu za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, izučava se predmet grafičke komunikacije koji slušaju studenti 3. i 4. godine na osnovnim studijama i studenti master studija. U okviru nastavnog plana ovog užestručnog predmeta studenti stiču znanja i veštine iz oblasti grafičkog dizajna i kroz realizaciju zadataka ispoljavaju svoju nadarenost, angažovano kreativno razmišljanje i potkrepljuju spremnost za rešavanje konkretnih zadataka u savremenom dizajnu.

 Grafičke komunikacije  Grafičke komunikacije  Grafičke komunikacije
 Grafičke komunikacije  Grafičke komunikacije  Grafičke komunikacije
 Grafičke komunikacije  Grafičke komunikacije  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account