logo skc

Концерт камерних ансамбала ФМУ
ПОНЕДЕЉАК, 19. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Марија Крстевски: Ламент
ДО 16. ЈУНА ГАЛЕРИЈА СКЦ НБГД
Изложба радова студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду
СРЕДА, 14. ЈУН У 19.00 ГАЛЕРИЈА СКЦ
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.

Goran Zlatković

c_1100_0_16777215_00_slike_18_10_goran_zlatkovic_GORAN_ZLATKOVIC_Architecture_.jpg

ČETVRTAK, 25. OKTOBAR U 19.00 GALERIJA SKC

(traje do 9. novembra)

Izložba fotografija
Goran Zlatković je rođen 1972. godine, u Beogradu, gde živi i radi. Na završnoj je godini master akademskih studija vizuelnih umetnosti – fotografije na Evropskom univerzitetu, na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Milana Aleksića. Između ostalog, fotograf je magazina „Diplomacy&Commerce“, saradnik fotograf magazina „Glorija“ kao i magazina „Lepota i zdravlje“. Zvanični je fotograf sledećih ambasada u Beogradu: Kanade, Brazila, Argentine, Belgije, Libana; kao i Muzičke omladine Beograda, Muzičke škole „Josip Slavenski“, KK Radnički Beograd itd. Učestvovao je na više grupnih izložbi u Beogradu, Kragujevcu, Novom Pazaru... Imao je dve samostalne izložbe fotografija  Očigledno i nevidljivo u Domu vojske u Beogradu i Više od žurnalizma u SKC Novi Beograd.
Prevashodno se bavi reportažnim fotografijom o čemu Vesna Mićović, profesor, dekan Nove akademije umetnosti u tekstu pod nazivom „Reportaža kao umetnost“, a povodom  njegove poslednje izložbe navodi: „Ipak jedna oblast u fotografiji odoleva promeni a to je reportaža. Verovatno joj u tome pomažu uslovi u kojima nastaje, a to su teme, redakcije, urednici pa i sami fotografi. Mogli bismo da zaključimo da je to oblast koja stoji na stabilnoj poziciji realnosti i dokumenta i ne trpi lične kreacije već po samoj svojoj svrsi mora da bude odraz u ogledalu.  Međutim, postoje autori koji kao Goran Zlatković vide izazov u onim temama i oblastima od kojih bi svako rado pobegao. To upravo dokazuje ova izložba koja smelo prikazuje kako je moguće reportažu ili fotografiju kao otisak realnosti pretvoriti u umetnost.“
Na izložbi u Srećnoj galeriji u 2018. godini biće predstavljeni najnoviji radovi Gorana Zlatkovića, sasvim drugačije umetničke poetike – estetike detalja i minimalizma.

 GORAN ZLATKOVIC Architecture  GORAN ZLATKOVIC Architecture  GORAN ZLATKOVIC Architecture

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account