logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

GODIŠNJA IZLOŽBA SKCOVE BESPLATNE ŠKOLE STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA DO 15 GODINA

003_skola_stripa.jpg

 

ČETVRTAK, 10. DECEMBAR 2015.  u 19.00 (traje do 24. decembra)

SREĆNA GALERIJA

autor postavke: Marija Šavija, moderator programa
Shodno svojoj programskoj orijentaciji koja se odnosi prevashodno na strip, ilustraciju i crtež, i kulturnoj strategiji u vezi sa afirmacijom mladih i razvojem strip umetnosti, Srećna

GALERIJA SKC

-a pokrenula je od januara 2015. godine još jedan, redovni godišnji edukativni program - BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA DO 15 GODINA.
Kao edukativni programski projekat SKC-ova škola stripa i ilustracije bila je  tokom cele godine otvorena za sve polaznike zainteresovane za strip, crtanje i slikanje a koji nužno nisu morali imati predznanje iz ovih oblasti.
U godišnjem obimu vežbi i predavanja, pedagoški rad škole zasnivao se na upoznavanju osnovnih elemenata crteža i analitičkog crtanja (upoznavanje sa linijom, formom, kompozicijom, geometrijom, perspektivom...); na edukaciji o osnovnim načelima oblikovanja i građenja ilustrovane predstave (stripa); na praktičnom radu u izradi osnovnih oblikovnih sredstva stripa (izrada stripovskog kvadrata kao jediničnog elementa celine i montažni postupak, tj. metod povezivanja elemenata u komunikacionu celinu), kao i na upoznavanju sa svim formama stripa kao književnog i likovnog dela kroz publikacije i javna vođenja na izložbama.
Škola trenutno broji 48 redovnih polaznika raspoređenih u četiri radne grupe po redovnim nastavnim terminima koji se odvijaju svake subote i nedelje od 11.00 do15.00 časova u prostoru Srećne galerije SKC Beograd. Ova izložba donosi odabir njihovih najuspelijih radova, upravo kao rezultat celogodišnjeg rada, a u cilju podsticaja i afirmacije najmlađih autora koji će na ovaj način imati priliku da se prvi put nađu na javnoj umetničkoj sceni.

 Škola stipa  Škola stipa  Škola stipa
 Škola stipa  Škola stipa  Škola stipa
 Škola stipa   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account